Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ «Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Εργασίας – Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα»
ΕΛΛΑΔΑ

«Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Εργασίας – Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα»

Με την αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συναντήθηκε την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έθεσε μία σειρά θεμάτων προς τον κ. Γεωργιάδη, με στόχο την πρόοδο του επιχειρείν η οποία μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η Ψηφιακή Κάρτα, η οποία για την ώρα εφαρμόζεται σε Τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή του από τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που πλήττονται από τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά.

Στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μία από τις αλλαγές που έρχονται αφορά στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξης τους και μελετάται η καταβολή ενός ποσοστού –πιθανότατα το 10%- από την αμοιβή που λαμβάνουν από την εργασία τους. Αλλαγές αναμένονται επίσης και στον τομέα της απασχόλησης καθώς και των ελέγχων που γίνονται για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. έθεσε προς τον κ. Γεωργιάδη και θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής τροποποίησης της ΑΠΔ και όχι μέσω ραντεβού που ισχύει έως σήμερα καθώς και οι εκκαθαρίσεις προς τον ΕΦΚΑ να είναι στα πρότυπα αυτών που γίνονται στις εφορίες.

Στην αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συμμετείχαν οι Αντιπροέδροι κ. Νίκος Γρέντζελος και κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Παναγιώτης Παντελής. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Σήμερα είχα την πρώτη μου θεσμική συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στόχος της πολιτικής μας στο υπουργείο Εργασίας είναι οι όποιες αλλαγές που θα νομοθετήσουμε να λαμβάνουν υπόψιν την μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε το σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗΣ» να δουλεύει υπέρ και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επισκεφθήκαμε τον Υπουργό για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε το νέο τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας, η οποία δίνει μια νέα ώθηση σε ένα πρόβλημα που πραγματικά απασχολεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Εκτιμώ ότι και στις άλλες προτάσεις που κάναμε στον Υπουργό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, βρήκαμε έναν Υπουργό που ακούει και όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις σε θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα ώστε οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και η χώρα να πάει μπροστά».

Από το Ε.Ε.Α.

 

 

 

Related Articles

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Πέραμα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, για πτώση Ι.Χ.Ε....

«Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Διεθνές Εμπόριο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις, τόσο στην παγκόσμια...

ΕΒΕΠ: Επένδυση της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το άνοιγμα εμπορικής πύλης της Ευρώπης στην Ινδία

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Η αναθέρμανση μιας ιστορικής...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την...