Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ ¨ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ¨ στο Διαφάνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ ¨ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ¨ στο Διαφάνι

Θάνατοι λουόμενων στο Κιάτο και στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε χειριστή sup στην Αστυπάλαια – Μηχανική  βλάβη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Σύμη – Σύλληψη άνδρα στη Ρόδο – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στη Σητεία – 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου ¨ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ¨ Ν.Π. 12002 στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ¨ΠΗΓΑΔΙΩΝ¨ ν. Καρπάθου.

Στον λιμένα Διαφανίου ν. Καρπάθου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, καθώς και στο ¨ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ¨ δεν ανέμεναν προς αποβίβαση.

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ¨ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ¨, 71χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΜΙΝΙΑ¨, 75χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

 

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, ότι 38χρονος χειριστής sup βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΤΕΝΟ¨ ν. Αστυπάλαιας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τον ανωτέρω, τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε στην οικεία παραλία, καλά στην υγεία του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας πρόκειται να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις για παράβαση του άρθρου 33 του Ν. 6543/2022 (ΦΕΚ Β’).

 

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον πλοιοκτήτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους, ότι παρουσίασε δυσλειτουργία του δίσκου μετάδοσης κίνησης, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΥΚΙΑ¨ νοτιοδυτικά ν. Μήλου, με είκοσι πέντε (25) επιβαίνοντες και δύο (02) άτομα πλήρωμα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο σημείο έσπευσε ένα Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι 25 επιβαίνοντες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον όρμο Παλαιοχωρίου ν. Μήλου, ενώ το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ¨ΑΔΑΜΑΝΤΑ¨ ν. Μήλου, με τη συνοδεία έτερου Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον λιμένα ¨ΑΚΑΝΤΙΑΣ¨ ν. Ρόδου, πριν τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

 

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό 90χρονης επιβάτιδας, ενώ το πλοίο έπλεε από τη ν. Ρόδο προς τη Σητεία.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω παραπάτησε στο πρωραίο σαλόνι του εν λόγω πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Σητείας, η 90χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμεναρχείο Σητείας.

Related Articles

DANAOS: Transforming Construction with ProjectVIEW ERP

Experience DANAOS ProjectVIEW ERP: Redefining Excellence, Obliterating Competition Unrivaled Integration While other...

ΤOTOTHEO is hiring

Our team is growing, and we’re searching for talented and passionate individuals....

Επανέναρξη διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου

 Επανέναρξη διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου Από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ανακοινώνεται η επανέναρξη...

DORIAN LPG: John Hadjipateras, “Safety is Everything”

Alexander Hadjipateras 1stManaging Director – Dorian LPG – declares: Am important message on...