Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Η ανάγκη βελτίωσης της ρύθμισης οφειλών και το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, τέθηκαν από το Ε.Ε.Α. στον Χάρη Θεοχάρη
ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάγκη βελτίωσης της ρύθμισης οφειλών και το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, τέθηκαν από το Ε.Ε.Α. στον Χάρη Θεοχάρη

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Στη συζήτηση εργασίας η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. έθεσε προς τον κ. Θεοχάρη μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην ανάγκη βελτίωσης των υφιστάμενων ρυθμίσεων οφειλών. Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αίτημα των ανθρώπων της αγοράς είναι η εφαρμογή μίας και μόνο ρύθμισης αλλά για το σύνολο των οφειλών καθώς μέχρι τώρα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στις υφιστάμενες ρυθμίσεις των 36, 72 ή 120 δόσεων εξαιτίας των προϋποθέσεων που υπάρχουν. «Είναι αναγκαία μία συνολική ρύθμιση για να σωθούν όσοι μπορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι θα δει το θέμα και θα αναζητήσει πιθανούς τρόπους βελτίωσης.

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. ήταν αυτό των ανασφάλιστων οχημάτων και την πλήρη εφαρμογή του νόμου που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, πάνω από 500.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους και απαιτείται η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ ενώ το πρόστιμο πρέπει να μεταφέρεται άμεσα στην εφορία.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα θέσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος ενώ τόνισε ότι μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου επίσης θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθώς και τους λογιστές.

 

Στην αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συμμετείχαν, πέραν του Προέδρου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κι Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος.

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...