Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος ναυτικού στη Σαλαμίνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος ναυτικού στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι 44χρονος ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη), του Ρ/Κ-Ν/Γ “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΣΙΟΝ” Ν.Π. 11876, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.
Ο 44χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής
Θαλάσσια ρύπανση στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής – Θάνατος ναυτικού στη Σαλαμίνα – Θάνατος λουόμενης στην Βούλα Αττικής – Ασθένεια Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο – Ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Κ σκάφους στην Εύβοια – Διακομιδές ασθενών
Θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 100τ.μ. προκλήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, πλησίον του κρηπιδώματος εντός του λιμένα Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, από ρήξη δεξαμενής αποθήκευσης πετρελαιοειδών καταλοίπων.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά που διενεργεί την προανάκριση,  έγινε χρήση απορροφητικών υλικών, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ανωτέρω ρύπανσης.
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας Α΄ Πλάζ Βούλας Αττικής, 75χρονη ημεδαπή.
Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ὠρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Πρίνου Θάσου, ότι ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Καβάλας στον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου,  έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.
Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πρίνου, ενώ ο ανωτέρω Πλοίαρχος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Στυλίδας και Αιδηψού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για περιστατικό ακυβερνησίας του ερασιτεχνικού Α/Κ σκάφους ”ΓΙΩΡΓΟΣ” Σ.Σ. 93, λόγω μηχανικής βλάβης, με δυο (02)επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μαλιακού κόλπου, πλησίον της ν. Στρογγυλής ν. Ευβοίας.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ” Ν.Π. 7212 προς παροχή συνδρομής.
Το ”ΓΙΩΡΓΟΣ” εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Ραχών Στυλίδας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-39χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.Ν. 67,
-67χρονου, από τον λιμένα Κάλαμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313,
-40χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-26χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 και
-73χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...