Τετάρτη , 8 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρου Κηφισού από την Περιφέρεια Αττικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρου Κηφισού από την Περιφέρεια Αττικής

Μέσα στον Ιούλιο η ολοκλήρωση των έργων σε ποσοστό 50%-Το επόμενο διάστημα ασφαλτοστρώσεις σε Συγγρού, Β. Σοφίας και Πειραιώς

 

Γ. Πατούλης: «Μετά από δεκαετίες γίνονται έργα που προασπίζουν τη ζωή των πολιτών. Συνεχίζουμε»

 

Από σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 5 Ιουλίου, ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Κηφισού από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση ‐ Βελτίωση οδοστρώματος, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. & της Λ. Κηφισού και των προσβάσεων του, στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής».

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 1 μηνός και θα πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της οδού Αχαρνών προς Πειραιά, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι η επιφάνεια που θα καλύψουν τα έργα αγγίζει τα 60.000 τ.μ.

Η ασφαλτόστρωση του Κηφισού, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί ένα μεγάλο τμήμα και έχει φωταγωγηθεί με Led φωτισμό όλος ο αυτοκινητόδρομος καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι από Δυρραχίου μέχρι Πέτρου Ράλλη.

Η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου γίνεται βάσει του βαθμό φθοράς των οδοστρωμάτων και το επόμενο χρονικό διάστημα ακολουθεί η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στη λεωφόρο Συγγρού, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πειραιώς.

 

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των οδηγών και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

 

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

 

«Μετά από δεκαετίες γίνονται έργα που προασπίζουν τη ζωή των πολιτών. Εμείς με  συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας και καινοτόμα εργαλεία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε  στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε  όλο το  οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας. Η αξία της ζωής παραμένει για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

 

 

Related Articles

Β. Κικίλιας: «Ο 6ος Προβλήτας και η Κρουαζιέρα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη»

Τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της Βόρειας...

Δ. Κασιμάτης: «Τα Μέγαρα μπορούν να γίνουν ο νέος αναπτυξιακός και επιχειρηματικός κόμβος της Δυτικής Αττικής»

  Αρχική δημοσίευση: Ενημέρωση Μεγάρων Δυτικής Αττικής Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Πρόεδρος...

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2026-2027

Π.Ο.Β.Α.Σ. Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου...