Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ”ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ” Ν.Π. 11968 ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη, κατά την προσέγγισή του στον λιμένα Αργοστολίου.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Ληξουρίου – Αργοστολίου, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.
Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ”ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ” και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού επιθεώρησης πλοίου μετά από βλάβη, από τον αρμόδιο φορέα, επετράπη ο απόπλους του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Ζάκυνθο – Ακυβερνησίες Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα και στη Νεάπολη Βοιών – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ”SWAYED I” σημαίας Μάλτας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της παραλίας ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” ν. Ζακύνθου.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΦΩΤΕΙΝΗ” Ν.Ζ. 347, όπου εντόπισε το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα ”ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ” Βολιμών ν. Ζακύνθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SWAYED I” μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”DELOS” σημαίας Μ. Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ”DELOS” αγκυροβόλησε με ιδία μέσα και με ασφάλεια, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα ”ΠΕΤΡΙΤΗ” ν. Κέρκυρας, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”BIANCA” σημαίας Αυστρίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στον όρμο ”ΒΑΤΙΚΩΝ” Νεάπολης Βοιών.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Φ/Γ – λάντζα ”ΚΑΒΟΜΑΛΕΑΣ” Ν.Π. 7583, όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”BIANCA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, μετά από βουτιά του στη θάλασσα, από την κεντρική προβλήτα Περαίας Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”Α.Χ.Ε.Π.Α.”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, εντός της παραλίας ”ΤΣΑΜΑΚΙΑ” Μυτιλήνης, για παράβαση των άρθρων 361, 169 και 308 του Π.Κ.
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής να σπρώχνει ανήλικους εντός της θάλασσας και χωρίς τη θέλησή τους από οικεία προβλήτα – εξέδρα. Στη συνέχεια, σε έλεγχο των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. τους απώθησε βίαια και τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Related Articles

Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών

Του Σάββα  Αθανασίου Διχασμένες είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά,...

Περιθώριο τουλάχιστον 2 ετών ζητούν οι πλοιοκτήτες των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων

Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί...

Black Rope and Green Award Foundation partner to enhance safe and sustainable mooring

We are glad to become the newest Incentive Provider of Green Award Foundation‘s Network....

Euronav: Q1 2024 Earnings Conference Call

On Wednesday 8 May, Euronav will announce its Q1 2024 earnings in...