Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ευάγγελος Κορκίδης: Η κίνηση στην καλοκαιρινή αγορά εν μέσω καύσωνα και προστίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ευάγγελος Κορκίδης: Η κίνηση στην καλοκαιρινή αγορά εν μέσω καύσωνα και προστίμων

Ο Ευάγγελος Κορκίδης Αντιπρόεδρος ΣΕΑΠ, αναλύει στο άρθρο του, την κίνηση στην  αγορά, ποια αποτελέσματα έφεραν  οι θερινές εκπτώσεις του έτους 2023 και  παροτρύνει να στηρίξουμε  τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας.

 

«Από τις 10 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις έως και τις 30 του ίδιου μήνα μειώθηκαν οι τζίροι των εμπορικών επιχειρήσεων έως και 30% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Ο “μακράς διάρκειας” καύσωνας σε συνδυασμό με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των διακοπών, αποτέλεσαν το σημαντικότερο εμπόδιο στις φετινές πωλήσεις όπως και ο “επίμονος” υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα και στα καύσιμα.

Απομένει να δούμε πως θα κλείσει η εκπτωτική περίοδος, ελπίζοντας σε ένα “ντεμαράζ” των καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες μέχρι τέλος Αυγούστου.

Οι αγορές της “τελευταίας στιγμής” κατά την περίοδο των εκπτώσεων μπορεί να αποφέρουν  κέρδος και στους καταναλωτές και στους εμπόρους.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι οι παραβάσεις δεν ξεπέρασαν το 5% στο σύνολο των ελέγχων που έγιναν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, τήρησαν την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις εκπτώσεις.

Ενισχύουμε την αγορά της πόλης μας, στηρίζουμε τις εμπορικές επιχειρήσεις του Πειραιά μας.

Αντιπρόεδρος ΣΕΑΠ»

Ο κ. Κορκίδης  είναι Πειραιώτης έμπορος, Αντιπρόεδρος του  Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Πειραιά, ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Ομίλου KORKIDIS BROS.

Related Articles

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...