Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» στη Σύρο
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» στη Σύρο

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12513 σε ύφαλο 3 ν.μ. περίπου νοτίως λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένες Σέριφου – Σίφνου – Κιμώλου και Μήλου.
Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα και αποβίβασε με ασφάλεια 90 επιβάτες, 22 ΙΧΕ και 07 Δ/Κ. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους, με μέριμνα της εταιρείας.
Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε ρήγμα κατά το διάμηκες της δεξιάς πλευράς όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων η οποία και αντιμετωπίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και απάντληση υδάτων με χρήση αντλιών του πλοίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου. Από το συμβάν δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα και υλικά μέσα απορρύπανσης από τον οικείο φορέα διαχείρησης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 225 Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων) και 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία).

Θάνατος ανδρών στη Σητεία και τον Ωρωπό   – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ιθάκη – Διακομιδές ασθενών

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΧΙΟΝΑ» Σητείας, 71χρονος ημεδαπός.
Ο άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΒΑΡΝΑΒΑ» Αττικής ν. Ευβοϊκού κόλπου, 80χρονος ημεδαπός.
Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Ωρωπού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο Πανεπιστημίου Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Μαρμάγκα ν. Ιθάκης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε έπειτα από βουτιά από το σκάφος και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας από όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-37χρονου και 37χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-15χρονης, από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΥΠΑΠΑΝΤΗ» Ν. Θήρας 48.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...