Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Λιμενικές επενδύσεις για την Evergreen
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λιμενικές επενδύσεις για την Evergreen

Η Evergreen έχει γίνει ο τελευταίος carrier που επεκτείνει τις επενδύσεις σε τερματικές λειτουργίες ως την επόμενη φάση της συνολικής ανάπτυξης. Η εταιρεία προχωρά στην επέκταση του στόλου της, ενώ παράλληλα επενδύει σε τερματικούς σταθμούς στην Ταϊβάν και το Ρότερνταμ. Σε συνεργασία με την Taiwan International Ports Corporation, η Evergreen σηματοδότησε τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού 7 στο λιμάνι Kaohsiung στις αρχές της εβδομάδας. Η πρώτη φάση του τερματικού σταθμού άνοιξε ως ο πρώτος και μεγαλύτερος πλήρως αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων εξοπλισμένος με τηλεχειριζόμενους γερανούς στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με τις εταιρείες, η νέα εγκατάσταση θεωρείται το σημαντικότερο έργο που έχει αναλάβει η ναυτιλιακή βιομηχανία της Ταϊβάν εδώ και χρόνια. Η Evergreen μεταφέρει τις δραστηριότητές της στη νέα εγκατάσταση, ενοποιώντας από τις προηγούμενες θέσεις της στους τερματικούς σταθμούς 4 και 5 στο λιμάνι. Ο Τερματικός σταθμός 7 θα διαθέτει πάνω από 7.900 πόδια αποβάθρας με βάθος 59 πόδια. Η λειτουργία θα περιλαμβάνει 24 γερανογέφυρες STS, με 19 που ελέγχονται εξ αποστάσεως και 16 που μπορούν να χειριστούν εξαιρετικά μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έως και 25 σειρές κιβωτίων στο κατάστρωμα.

H Evergreen έχει επίσης αποκτήσει μερίδιο 20% στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Euromax του Ρότερνταμ. Η εταιρεία πλήρωσε 78,8 εκατομμύρια δολάρια για το μερίδιό της και πιστεύεται ότι είναι επενδυτής μαζί με τον φορέα εκμετάλλευσης Hutchison και μια κινεζική κοινοπραξία μεταξύ της COSCO και ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου. Η COSCO απέκτησε τη θέση της το 2016 από την Hutchison Ports, αλλά μεταβίβασε το μερίδιό της 35% στα τέλη του περασμένου έτους στην κοινοπραξία. Η Evergreen δεν ανέφερε ποια εταιρεία ήταν ο πωλητής στη συμφωνία της.
Η Evergreen κατέχει επίσης μερίδιο πέντε τοις εκατό στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων ECT Delta στο Ρότερνταμ. Η εταιρεία έχει άλλες τερματικές λειτουργίες στο Λος Άντζελες, το Όκλαντ και την Τακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Colon στον Παναμά, το Τόκιο και την Οσάκα στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη και τόσο στο Kaohsiung όσο και στο λιμάνι της Ταϊπέι στην Ταϊβάν.
Η επένδυση σε τερματικούς σταθμούς έρχεται καθώς η εταιρεία κινείται επίσης για να επεκτείνει την ικανότητά της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τον Ιούλιο, παρήγγειλε 24 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου μεθανόλης αξίας σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί του παρόντος κατατάσσεται ως ο έβδομος μεγαλύτερος μεταφορέας από την Alphaliner, έχοντας χωρητικότητα 1,67 εκατομμυρίων TEU και επιπλέον 840.650 TEU χωρητικότητας επί του παρόντος υπό παραγγελία.
Πηγή The seanation

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...