Δευτέρα , 6 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πάτμου για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Παναγιάς Γερανού ν. Πάτμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα, στο εν λόγω σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 14 και Α/Κ «ΚΑΤΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 45 συνοδεία δύτη, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.
Κατόπιν επιθεώρησης δύτη, δεν διαπιστώθηκε ρηγμάτωση, ενώ διενεργήθηκε αποκόλληση από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615, το οποίο στη συνέχεια ρυμούλκησε με ασφάλεια το Θ/Γ στον λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τ/Χ «ΚΛΕΑΝΘΗ» Σ.Πάτμου 05.
Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΓΡΙΜΠΟΒΟ» Ναυπάκτου, 55χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α’ Λιμενικό τμήμα Ναυπάκτου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψία-νεκροτομής στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 68χρονος αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 14,5 ν. μ. νότια της Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στο σημείο έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Καλαμάτας. Στη συνέχεια  διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
*****
Στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 65 και 33 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ωρεών για παράβαση του άρθρου Ν.2168/93 (Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα ) και του άρθρου 45 Π.Κ. (Συναυτουργία).
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, κατόπιν ελέγχου εντός του Α/Κ σκάφους που κατείχαν από κοινού, κατελήφθησαν να φέρουν παράνομα ένα (01) κυνηγετικό τυφέκιο με δύο (02) κάννες εντός θήκης, χωρίς φυσίγγια.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω όπλο.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον ιδιοκτήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Αυστρίας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στη προβλήτα, προσέκρουσε σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο και άνευ επιβαινόντων, προκαλώντας του υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-89χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25,
-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53
-33χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος ΛΣ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-74χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με Περιπολικό σκάφος ΛΣ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

Έναρξη Νέου Τμήματος Πιστοποίησης Κρεοπώλη – Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης

Καλησπέρα σας, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον νέο κύκλο μαθημάτων...

ΕΝΩΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ: Τι ζητούν οι εφοπλιστές εν όψει της νέας σαιζόν

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), εν όψει ενάρξεως της...

YES FORUM, POSIDONIA & more!

Τα Ποσειδώνια αναζητούν εθελοντές για την Κυριακή 2 Ιουνίου στο κέντρο του...

GREENER SHIPPING SUMMIT JUNE 2024

Register now! https://conference22.newsfront.gr/home/registration/delegates