Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ MOORE GREECE Ιούλιος 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MOORE GREECE Ιούλιος 2023

MOORE GREECE

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Ιουλίου 2023, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε την μελέτη τoυ διακεκριμένου συμβούλου και επιχειρηματία κ. Θεόδωρου (Ted) Πετρόπουλου “Petrofin Global Bank Research – End 2022” για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ακόμη, τον Ιούλιο η Moore Ελλάδος είχε τη χαρά να υποστηρίξει τα βραβεία Greek Shipping Hall of Fame για ακόμα μία χρονιά, σε μια από τις πιο όμορφες τελετές μέχρι τώρα.

Στα ναυτιλιακά νέα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στις πωλήσεις άνω των 5 δισ. δολαρίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, στην ανοδική πορεία των ναύλων στη spot αγορά των containerships κιαι στη θετική εικόνα των ναύλων των VLGCs παρά την περιορισμένη πτώση.

Όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, σημειώνεται   αποδυναμωμένη ζήτηση στην αγορά των VLCCs, ενώ στα dry bulk carriers, η αγορά φαίνεται να συκεντρώνει το ενδιαφέρον των ελλήνων εφοπλιστών.

 

Αποτελέσματα της έρευνας Petrofin Global Bank Research – End 2022

 

Ο διακεκριμένος σύμβουλος και επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος (Ted) Πετρόπουλος, επικεφαλής της Petrofin Bank Research, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικά με τον παγκόσμιο τραπεζικό δανεισμό προς την ναυτιλία, έρευνα που διεξάγει εδώ και 15 χρόνια.

Ο δείκτης Petrofin για την Παγκόσμια Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, ο οποίος ξεκίνησε στο 100 το 2008, παρέμεινε σταθερός στο 63 το 2022 σε σύγκριση με το 2021. Η αξία των χαρτοφυλακίων δανεισμού προς τη ναυτιλία των κορυφαίων 40 τραπεζών στον κόσμο εκτιμήθηκε στα 289,39 δισ. δολάρια για το 2022, σε σχέση με τα 290,12 δισ. δολάρια το 2021.

Ανάμεσα στα σημαντικότατα πορίσματα της έρευνας ήταν ότι ο συνολικός παγκόσμιος δανεισμός όλων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών τραπεζών, προσεγγίζει τα 350 δισ. δολάρια, δηλαδή περίπου το 67% όλων των τύπων της παγκόσμιας συνολικής χρηματοδότησης πλοίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.petrofin.gr/

Related Articles

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...