Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home SLIDER ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Επιβάλλεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης, έρευνας, ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Επιβάλλεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης, έρευνας, ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας

Κορυφαία προτεραιότητα της επιχειρηματικής μας κοινότητας πρέπει να είναι  η σύνδεση του εργασιακού με την εκπαίδευση, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός σε μήνυμα του προς τα μέλη του Συνδέσμου, για την νέα οικονομική περίοδο 2023-2024,υπογραμμίζοντας ακόμη «ότι επιβάλλεται ενίσχυση του τριγώνου της γνώσης -εκπαίδευση –έρευνα-καινοτομία– καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας με την υιοθέτηση πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που στηρίζουν την έρευνα, τη διάχυση της τεχνολογίας και την επιχειρηματικότητα και ευνοούν τη στενότερη σύνδεση μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Το θέμα αυτό, προσθέτει ακόμη ο κ. Μαθιός πρέπει να αναρριχηθεί στην κορυφή των επιδιώξεων μας στο οικονομικό έτος 2023-2024. Αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της δαπάνης για έρευνα και ανάπτυξη και στη διεύρυνση του μεριδίου του τομέα των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στο ΑΕΠ.

Αλλά για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του τομέα, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, χρειάζεται συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, υιοθέτηση καινοτόμων προϊόντων και ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

 

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...

Ο Δημήτρης Ίσαρης για τις εκλογές του ΟΕΕ και την ΔΗ.ΚΙ.Ο

Ο κ.  Δημήτρης Ίσαρης   φοροτεχνικός, παρευρέθηκε σε μια εκπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσαν...