Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home AGENDA Μουσικοχορευτική παράσταση από την Περιφέρεια Αττικής “ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!”
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Μουσικοχορευτική παράσταση από την Περιφέρεια Αττικής “ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!”

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση υπό τον τίτλο «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!..»

Διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Περιφέρεια Αττικής

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.30

Είσοδος ελεύθερη – κράτηση θέσεων στο https://www.megaron.gr/

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Χορέψετε-χορέψετε!» με την επιμέλεια του Καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στην Αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μουσική και χορευτική παράδοση που μεταλαμπάδευσαν οι πρόσφυγες μετά τη μετεγκατάστασή τους στη γη της Αττικής, ως ένα δομικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού.

Το αφιέρωμα αποτελεί καρπό συστηματικής έρευνας, με στόχο να αναδείξει χορούς και τραγούδια από τη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα και την Πόλη. Μέσα από την αφήγηση μαρτυριών, αλλά και τη χρήση σπάνιου οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού,  αναδύονται τα πρόσωπα και οι ανθρώπινες ιστορίες που αποτυπώθηκαν στους χορούς και τα τραγούδια.

Επί σκηνής συμμετέχουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-τραγούδι), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα-τραγούδι), Παναγιώτης Τοπαλίδης (νταούλι), Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), Κωνσταντίνα Πάτση, Μαρία Ζιάκα και Δημήτρης Κωνσταντής (τραγούδι). Χορεύουν μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία» με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή και της Μαρίας Ζιάκα. Η έρευνα, η καλλιτεχνική επιμέλεια και η παρουσίαση είναι του Λάμπρου Λιάβα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με πέρας προσέλευσης στις 19.00 και προκράτηση εισιτηρίων μέσα από την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών https://www.megaron.gr/

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...