Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA Μουσικοχορευτική παράσταση από την Περιφέρεια Αττικής “ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!”
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Μουσικοχορευτική παράσταση από την Περιφέρεια Αττικής “ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!”

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση υπό τον τίτλο «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!..»

Διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Περιφέρεια Αττικής

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.30

Είσοδος ελεύθερη – κράτηση θέσεων στο https://www.megaron.gr/

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Χορέψετε-χορέψετε!» με την επιμέλεια του Καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στην Αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μουσική και χορευτική παράδοση που μεταλαμπάδευσαν οι πρόσφυγες μετά τη μετεγκατάστασή τους στη γη της Αττικής, ως ένα δομικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού.

Το αφιέρωμα αποτελεί καρπό συστηματικής έρευνας, με στόχο να αναδείξει χορούς και τραγούδια από τη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα και την Πόλη. Μέσα από την αφήγηση μαρτυριών, αλλά και τη χρήση σπάνιου οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού,  αναδύονται τα πρόσωπα και οι ανθρώπινες ιστορίες που αποτυπώθηκαν στους χορούς και τα τραγούδια.

Επί σκηνής συμμετέχουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-τραγούδι), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα-τραγούδι), Παναγιώτης Τοπαλίδης (νταούλι), Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), Κωνσταντίνα Πάτση, Μαρία Ζιάκα και Δημήτρης Κωνσταντής (τραγούδι). Χορεύουν μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία» με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή και της Μαρίας Ζιάκα. Η έρευνα, η καλλιτεχνική επιμέλεια και η παρουσίαση είναι του Λάμπρου Λιάβα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με πέρας προσέλευσης στις 19.00 και προκράτηση εισιτηρίων μέσα από την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών https://www.megaron.gr/

Related Articles

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...