Παρασκευή , 8 Δεκέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αγιασμός για την νέα δικαστική περίοδο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αγιασμός για την νέα δικαστική περίοδο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς

Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα δικαστική περίοδο τέλεσε σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του Εφετείου Πειραιά κ. Ιωάννη Αποστολόπουλου, του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ.Δημητρίου Σαβαΐδη, του Προέδρου του Πρωτοδικείου Πειραιά κ.Γεωργίου Ξυνόπουλου και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κας Ειρήνης Μαραγκάκη.

Απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους Δικαστές και Εισαγγελείς ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για την χαρά και την τιμή που κάνετε να τελέσουμε σήμερα τον Αγιασμό της νέας Δικαστικής χρονιάς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η δική σας διακονία, η δική σας λειτουργία υπερασπίζεται την ανθρώπινη οντολογία, την ανθρώπινη θεϊστική αναγωγή και έχει βαθιά σχέση και κοινωνία με την μεταφυσική της ανθρώπινης αληθείας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντάς τους πως «με τη διακονία σας αυτή, βοηθάτε όλους μας να αντιλαμβανόμεθα ότι όπως ακριβώς η επίγεια δικαιοσύνη λειτουργεί – γιατί είναι εγγενές το αίσθημα του δικαίου στον άνθρωπο – έτσι ακριβώς στην νιοστή δύναμη θα λειτουργήσει στην αιώνια διάσταση του πνεύματος. Εκεί όπου δεν υπάρχει το όριο, η σχετικότητα και η έλλειψη. Εκεί όπου τα πάντα καλύπτονται από την απολυτότητα της αγάπης, της αληθούς δικαιοσύνης και της πνευματικής διαστάσεως». «Είστε λειτουργοί όχι απλώς ενός θεσμού, αλλά μιας βαθιάς ανθρώπινης πραγματικότητας και διακονείτε όχι απλώς το κοινωνικό σύνολο, αλλά τον άνθρωπο στην ουσιαστική του οντολογία», πρόσθεσε.

Τέλος, σημειώνοντας πως «και ο πιο ταπεινός άνθρωπος μέσα στην καρδιά του έχει τον έμφυτο ηθικό νόμο και ξέρει το καλό και το κακό», ευχήθηκε στους Δικαστές και Εισαγγελείς να εμπνέονται από το έργο αυτό «που είναι λειτουργία ζωής και ιερωσύνη ζωής και μετοχή στην Άκτιστη Χάρη του Θεού». «Εύχομαι ζωή και δύναμη στο έργο σας και τη Χάρη του Θεού να σας περισκέπει και να ευλογεί και να σας χαρίζει υγεία και κάθε δύναμη σε αυτή τη μοναδική λειτουργία αγάπης, τιμής και αλήθειας που προσφέρεται στην κοινωνία μας και στην Εκκλησία μας και στον λαό μας», είπε ολοκληρώνοντας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους Προϊσταμένους των Δικαστικών και Εισαγγελικών αρχών καθώς και με τον παριστάμενο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ.Ηλία Κλάππα.

Δείτε το video με τα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στους παρισταμένους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς ΕΔΩ.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Ι.Κλάππας  ήταν παρών.

Related Articles

Μητροπολίτης Κερκύρας από Ι.Ν Αγ.Νικολάου Πειραιώς: «Ο λόγος της αληθείας αφυπνίζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων»

Με την λαμπρότητα και την ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει εορτάζεται και φέτος...

Πάνδημη Λιτάνευση του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε και φέτος στον Πειραιά,...

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜΗ: Όλοι για τον Πειραιά-Αλληλεγγύη-εθελοντισμός

Από τον Άγγελο-Ιωάννη Μπουλντούμη, ceo των Κέντρων ξένων γλωσσών και Δημοτικό Σύμβουλο...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε

Πολύμορφη | Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε | Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά |...