Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Δήλωση προέδρου ΔΣΠ Ηλία Κλάππα με αφορμή την ημέρα Ευρωπαίου Δικηγόρου
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δήλωση προέδρου ΔΣΠ Ηλία Κλάππα με αφορμή την ημέρα Ευρωπαίου Δικηγόρου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΛΙΑ ΚΛΑΠΠΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Στη σημερινή εποχή η φύση του δικηγορικού επαγγέλματος αλλάζει και γίνεται πιο σύνθετη και απαιτητική, τόσο στο πλαίσιο της παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια όσο και για την εύρυθμη  λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου  και  την επίτευξη  ασφάλειας δικαίου για  όλους τους πολίτες.

Το δίκαιο και η δικηγορία έχει συμβιωτική σχέση με  την κοινωνία, επηρεάζεται από αυτήν και επιδρά σε αυτήν και για το λόγο αυτό οι δικηγόροι και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στις προκλήσεις της κοινωνικής πραγματικότητας.

Αυτό που, ωστόσο, δεν αλλάζει είναι ο διαχρονικά καθοριστικός ρόλος του δικηγόρου στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και του Κράτους Δικαίου.

Σε μια κοινωνία με οικονομικές και πραγματικές ανισότητες,  η νομική ισότητα των πολιτών θα ήταν κενό γράμμα αν δεν υπήρχε ο δικηγόρος να δίνει δύναμη ακόμη και στον πιο ανίσχυρο που διεκδικεί τα δικαιώματά του έναντι της ποικιλόμορφης πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξουσίας.

Οι δικηγόροι ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε σήμερα μεγάλα προβλήματα, οικονομικά, επαγγελματικά και ασφαλιστικά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αγωνιζόμαστε με συνέπεια να εξασφαλίζουμε λύσεις που θα συνδράμουν στην απρόσκοπτη άσκηση των δικηγορικών καθηκόντων.

Ανεξάρτητα όμως από αυτά, δικηγόροι και Δικηγορικοί Σύλλογοι συνεχίζουμε να υπηρετούμε με υπευθυνότητα τη Δικαιοσύνη και τον πολίτη επιδιώκοντας συνεργασία μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό με την Πολιτεία και τις Δικαστικές αρχές και όλους τους θεσμικούς φορείς στο χώρο της Δικαιοσύνης.

 

Related Articles

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...