Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ομιλία ΥΝΑΝΠ Χρήστου Στυλιανίδη, στο 7ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο στο Λονδίνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ομιλία ΥΝΑΝΠ Χρήστου Στυλιανίδη, στο 7ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο στο Λονδίνο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν βασικός ομιλητής στο 7ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Οκτωβρίου στο Λονδίνο και διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Θέμα της ομιλίας του κ. Στυλιανίδη ήταν η εταιρική σχέση με την Αφρική σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και την ανάπτυξη των Αφρικανικών χωρών καθώς και η σημασία της συνεργασίας ΕΕ και ΗΒ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο κ. Στυλιανίδης είχε, επίσης, διμερή συνάντηση με την Υπουργό Αεροπορίας, Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου Baroness Vere of Norbiton. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του IMO. Συμφωνήθηκε, επίσης, να εξεταστούν τρόποι επέκτασης και εμβάθυνσης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της ναυτιλίας και ιδιαίτερα στον τομέα της προώθησης της «πράσινης» ναυτιλίας.

Ο κ. Στυλιανίδης, στην ομιλία του στο 7ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο εστίασε στην περίπτωση της Αφρικής και στον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση “της πρόκλησης του αιώνα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς και στο ρόλο της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι καινοτόμες πρωτοβουλίες μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της Αφρικής και να αντιμετωπίσουν, ταυτόχρονα, τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης διασφαλίζοντας έτσι και την ισορροπία του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης, τόνισε ότι μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και της Αφρικής, η οποία θα περιλαμβάνει και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το κλειδί για ένα αποτέλεσμα θετικού αθροίσματος («win-win»), που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη καθώς και τα ζητήματα της μετανάστευσης και θα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αφρικανικής ηπείρου. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι, η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος Ευρωπαίος εταίρος ικανός να συμβάλει αποτελεσματικά σε μια τέτοια στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού μπορείτε να το βρείτε εδώ:

Check Against Delivery

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/omilia-ypoyrgoy-naytilias-kai-nhsiwtikhs-politikhs-xrhstoy-stylianidh-sto-7o-ellhnobretaniko-symposio-sto-londino-synanthsh-me-ypoyrgo-aeroporias-naytilias-kai-asfaleias-hnwmenoy-basileioy-baroness-vere-of-norbiton-17102023/

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Ομιλία και συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη στην 33η Συνέλευση του (ΙΜΟ)

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας και να δώσουμε λύσεις στα...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v New Orleans with Kawasaki

ATHENS, GREECE,–Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company...