Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β.Κορκίδης: «Καλή συνέχεια στους επανεκλεγέντες και καλή αρχή στους νεοεκλεγέντες»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Β.Κορκίδης: «Καλή συνέχεια στους επανεκλεγέντες και καλή αρχή στους νεοεκλεγέντες»

Συγχαρητήρια προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη

«Καλή συνέχεια στους επανεκλεγέντες και καλή αρχή στους νεοεκλεγέντες»

Η τόσο συχνά ειπωμένη έκφραση από τους δημότες «τα παράπονα στον Δήμαρχο…», έχει την απάντηση της «…αλλά κι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους». Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι λογικό να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στις αρχές, είναι εξίσου σημαντικό να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες και να συνεισφέρουμε στην κοινότητά μας όσο μπορούμε. Σαφώς ως πολίτες έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε με τη ψήφο μας την εκάστοτε δημοτική και περιφερειακή αρχή. Σαφώς και μπορούμε να εκφράζουμε στον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, παράπονα, ανησυχίες, επικρίσεις ακόμα και να υποβάλλουμε καταγγελίες για σοβαρά θέματα. Σαφώς όμως τα παράπονα αυτά, μπορούν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν από τις τοπικές αρχές για να επισημανθούν ευαίσθητα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις.

Οι δημοτικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τη τοπική διακυβέρνηση, τη συμμετοχή των δημοτών, την επίλυση των τοπικών θεμάτων και την βελτίωση της καθημερινής μας ζωής, όπως δρόμοι, υποδομές, υπηρεσίες υγείας και ασφάλεια. Οι εκλογές αρχικά παρέχουν στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους και να καθορίσουν τους ανθρώπους που θα διοικήσουν τον τοπικό δήμο εκφράζοντας τις απόψεις τους. Οι αιρετοί αξιωματούχοι από τη πλευρά τους μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στις αποφάσεις που αφορούν την τοπική οικονομία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και άλλους τομείς της τοπικής πολιτικής. Παράλληλα αυτές οι εκλογές φαίνεται να ενθάρρυναν τη συμμετοχή πολλών υποψηφίων, που επιθυμούν να είναι ενεργοί πολίτες και να επηρεάζουν τη τοπική διακυβέρνηση.

Οι περιφερειακές εκλογές στην Αττική αφορούν στην εκλογή του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου της μεγαλύτερης πληθυσμιακά και επιχειρηματικά περιοχής της χώρας. Οι εκλογές που διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια ουσιαστικά θέλουν τους πολίτες να επιλέγουν εκτός από τον περιφερειάρχη και τους ανάλογους εκπροσώπους στις θέσεις ευθύνης της κάθε περιφερειακής ενότητας. Ο Περιφερειάρχης είναι ο ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής και συνηθίζεται να αποκαλείται «μίνι πρωθυπουργός» γιατί έχει αρμοδιότητα σε πολλούς τομείς, όπως οι μεταφορές, η περιβαλλοντική πολιτική, η πολεοδομία και η αστική ανάπτυξη. Αντίστοιχα το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ένα συλλογικό όργανο που συζητά και αποφασίζει σε θέματα που αφορούν την περιοχή.

Η επανεκλογή ενός δημάρχου σημαίνει ότι ο νυν δήμαρχος έκανε καλά τη δουλειά του και επιλέγεται ξανά από τους πολίτες για άλλη μια θητεία στο αξίωμα του. Η επανεκλογή ενός εν ενεργεία δημάρχου δείχνει πως οι πολίτες επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους, αξιολογώντας ανάλογα την επίδοσή του, αντί να επιλέξουν νέο δήμαρχο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους. Η ευαισθησία των πολιτών στα κοινά, αλλά κυρίως οι απαιτήσεις του νέου εκλογικού νόμου εκφράστηκε με τις πολλές υποψηφιότητες σε λίγες παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές, χωρίς όμως να γνωρίζουμε εάν αυτή η «υπεραριθμία», αποτυπώνει την ποιότητα της αρχικής επιλογής και της τελικής εκλογής των άξιων και ικανών, που απαιτείται στον καθορισμό της τοπικής διακυβέρνησης.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΒΕΠ εύχομαι από καρδιάς, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και καλή αρχή στο νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλους τους παλαιούς και νέους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων που εξελέγησαν και μπράβο σε όλους τους υποψήφιους για τον εκλογικό αγώνα που έδωσαν.

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...