Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA «Ενεργοί πολίτες σε θάλασσες και ακτές: προστατεύοντας το περιβάλλον και τον άνθρωπο»
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Ενεργοί πολίτες σε θάλασσες και ακτές: προστατεύοντας το περιβάλλον και τον άνθρωπο»

«Ενεργοί πολίτες σε θάλασσες και ακτές: προστατεύοντας το περιβάλλον και τον άνθρωπο»: ο εθελοντισμός κεντρικό θέμα ημερίδας της SOLEC  στον Πειραιά, στις 18Οκτωβρίου 2023

 

Η σημασία της οργανωμένης  εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης δραστηριότητας σε θάλασσες και ακτές θα βρεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει στον Πειραιά η Solutions of Economy στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της εταιρείας για την ανάδειξη επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτά.

 

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ-Πρωτόκολλο Ευθύνης Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος», θα έχει θέμα «Ενεργοί πολίτες σε θάλασσες και ακτές: προστατεύοντας το περιβάλλον και τον άνθρωπο» και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18Οκτωβρίου 2023, στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Μέσα από ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή ειδικών από την επιστημονική κοινότητα, επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από την θάλασσα, και εκπροσώπων φορέων με σημαντική εθελοντική δράση, θα αναδειχθεί η αξία του οργανωμένου εθελοντισμού, ως έκφρασης της Κοινωνίας των Πολιτών,ο οποίος αποκτά όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στις μέρες μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και μεταξύ επιχειρήσεων και άλλων φορέων και σχημάτων κοινωνικής δραστηριότητας.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι δομημένο σε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη θα συζητηθεί η ανάγκη προστασίας παράκτιου και θαλασσίου περιβάλλοντος, η σημασία της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας μέσα σε αυτό αλλά και, μέσα από καλές πρακτικές, η σημασία της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών για την πρόληψη και την θεραπεία της ρύπανσης και της καταστροφής του. Στην δεύτερη θα συζητηθεί η σημασία του οργανωμένου εθελοντισμού στην έκτακτη ανάγκη αλλά και το ηθικό και νομικό πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών στις δραστηριότητες τις σχετικές με θάλασσες και ακτές.

 

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. ΠέτροςΒαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού́ Περιβάλλοντος και Υδάτων, ενώ τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα κάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠκ. Βασίλης Κορκίδης.

 

Στον κατάλογο των ομιλητών, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν μεταξύ άλλωνοι Δρ. Διονύσης Μαρίνος, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων του ΥΠΕΝ στο Τμήμα Διαχείρισης ΚινδύνωνΠλημμύρας-Λειψυδρίας & Διαχείρισης της Ζήτησης, Νίκος Μαυρίκος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων, Χαρά Χουρδάκη, Εμπορική Διευθύντρια, MegatugsSalvage&Towage, ως εκπρόσωπος Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών, Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, Αλέξανδρος Παλατιανός, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Νίκος Γερασίμου, Δικηγόρος Πειραιά (LL.M.) και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίουκαι Χρήστος Λιάτσος, Πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ», ο οποίος θα παρουσιάσει τις καινοτόμες δράσεις του σωματείου για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Τον συντονισμό της ημερίδας θα κάνει ο κ.Ιωάννης Τριανταφύλλου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤοΑΤΟΜΟ Ltd.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό, το οποίο θα έχει την δυνατότητα δικτύωσης και συζήτησης μετά το τέλος των εργασιών.

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

  • Όλγα Χατζάκη, SOLEC
  • Γιάννης Τριανταφύλλου, ToATOMO

τλφ 6937252420, e-mailytriantafyllou@toatomo.info

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...