Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Συζήτηση – Προβολή Ταινίας για τη Γάζα
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συζήτηση – Προβολή Ταινίας για τη Γάζα

Τη Δευτέρα 23/10 στις 18:00 και ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς να ισοπεδώνουν τη Λωρίδα της Γάζας και να σκορπούν το θάνατο σε χιλιάδες αμάχους, σας προσκαλούμε στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας, να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε την κατάσταση που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή.

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, ο οποίος έχει καλύψει ως ανταποκριτής τις εισβολές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ο παλαιστίνιος πρόσφυγας Μοχάμεντ Ελ Μπατά.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Το Σιδερένιο Τείχος» σε σκηνοθεσία του Μοχάμεντ Αλ Άταρ & συζήτηση με τους/τις παρευρισκόμενους/ες.

Λίγα λόγια για την ταινία: Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας. Το χρονικό της κατοχής από το 1967 μέχρι σήμερα. Συνεντεύξεις Παλαιστίνιων ακτιβιστών και αγροτών, Ισραηλινών αποίκων και στρατιωτικών, αναλυτών όπως οι Jeff Halper, Akira Eldar, Hind Khoury. Τείχη σύμβολα ανθρώπινου εξευτελισμού. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ανελεύθερη, το μήνυμα της κάμερας δεν μπορεί να είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως ξεκάθαρο. Δε διαφαίνεται ειρηνική επίλυση ούτε και ίδρυση υγιούς και άρα βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτος. Γιατί το σιδερένιο τείχος εκτός από την αξιοπρέπεια γκρεμίζει και τις αυταπάτες.  (πληροφορίες από clickartlife)

Fb event: https://fb.me/e/2YaFt3CJZ

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...