Σάββατο , 1 Αύγουστος 2026
Home AGENDA Ο Πρόεδρος ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός για την INDUSTRY TEC:
AGENDAΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Πρόεδρος ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός για την INDUSTRY TEC:

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, κ.Δημήτρης Μαθιός, δήλωσε  για την  Insustry  tek :

Καλωσορίζω με συναισθήματα αισιοδοξίας και ικανοποίησης την 1η Διεθνή Έκθεση Industry.tec, θεωρώντας πως θα αποδώσει σε πραγματική έκταση τη σημασία της βιομηχανίας και στον τόπο μας, όπου για πολλές δεκαετίες και παρά τις κρίσεις αποτελεί βασικό μοχλό ανόδου της ελληνικής οικονομίας.

Διεθνώς, οι βιομηχανικές δραστηριότητες ενσωματώνονται σε όλο και μεγαλύτερες αλυσίδες, συνδέοντας πολυεθνικούς ομίλους και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς.

Βεβαίως οι εξελίξεις οδηγούν σε ένα ενεργειακό έλλειμμα στην ευρωζώνη, που θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και το μακροοικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται.

Για το λόγο αυτό, το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας αναμένει να ληφθούν άμεσα μέτρα οικονομικής πολιτικής που να αφορούν την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης.

Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια, ενώ η τρέχουσα ενεργειακή κρίση επιβάλλει έτσι και αλλιώς τόλμη και πολιτικό ρεαλισμό.

Related Articles

Εθελοντική Αιμοδοσία VANOS S.A.!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2026, η VANOS S.A. διοργανώνει για ακόμη μία φορά...

ΕΒΕΠ «Υπόμνημα στην ΑΑΔΕ για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής»

Το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής (ΨΔΑ) έρχεται να αντικαταστήσει σταδιακά το έντυπο δελτίο αποστολής με...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ομιλία Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή επί του ν/σχ για την επαγγελματική ασφάλιση-31/7/2026...

Η Moore Greece συμβάλλει στον διάλογο για το μέλλον της ναυτιλιακής χρηματοδότησης

Η Moore Greece είχε τη χαρά να συμμετάσχει στον διάλογο για τη...