Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home AGENDA Ενημερώσεις και Προσκλήσεις ΕΒΕΠ σε Β2B Networking & Business Forums
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ενημερώσεις και Προσκλήσεις ΕΒΕΠ σε Β2B Networking & Business Forums

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής, στοχεύει να αναπτύξει τις επιχειρηματικές αποστολές από και προς το Ε.Β.Ε.Π., δεδομένου ότι η αποτίμηση των B2B συναντήσεων που έγιναν μέχρι τώρα σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία στο πεδίο της ανάπτυξης συνεργειών με θετικό οικονομικό αποτύπωμα. Το αμέσως προσεχές διάστημα, το Επιμελητήριο διοργανώνει και φιλοξενεί:

* Το 3ο Ελληνο-Ινδονησιακό Επιχειρηματικό Forum

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο οποίο   συμμετείχαν ομιλητές από την Ελλάδα και την Ινδονησία, ενώ παρουσιάστηκαν  start-up επιχειρήσεις, με στόχο την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης

 

καλωσόρισε όλους στο Επιχειρηματικό Forum, οι εργασίες του οποίου αποσκοπούν στην περεταίρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χώρων. Η αξία του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας, έφτασε τα 421 εκατ. δολάρια το 2022 ενώ οι εξαγωγές μας, το ίδιο έτος, ανήλθαν σε 67,3 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστια ακόμη περιθώρια ανάπτυξης λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και διαθέτει σημαντικούς φυσικούς πόρους, ενώ πρόκειται για μια αγορά 270 εκατ. ανθρώπων, με σημαντική αγοραστική δύναμη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2050 θα είναι μια από τις 5 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη. Ο Β. Κορκίδης τόνισε: «Εδώ στον φιλόξενο Πειραιά στο φιλόξενο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά, την εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη, αλλά και τη μελέτη της κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων του λαού, τα οποία διαφέρουν αρκετά λόγω της γεωγραφικής και θρησκευτικής πολυπλοκότητας. Ευελπιστώ και εύχομαι οι εργασίες του 3ου Ελληνο-Ινδονησιακού Forum, στο οποίο συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και την Ινδονησία, ενώ παρουσιάζονται start-up επιχειρήσεις, να ευοδώσουν και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.»

* Υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής 16 επιχειρήσεων από το Ιράν

Σε συνεργασία με το Ιρανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιαστεί η οικονομία του Ιράν και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών. Σχετικά με την υποδοχή της Επιχειρηματικής Αποστολής από το Ιράν και το Networking ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη δήλωσε πως στο λιμάνι του Πειραιά κτυπάει η καρδιά της ναυτιλίας των Ελλήνων και του επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται γύρω από τη ναυτιλία, το δια θαλάσσης εμπόριο, και όχι μόνο. Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα, κ. Malek Hossein Givzad στο Επιμελητήριο, αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων του Πειραϊκού χώρου και επιχειρήσεων του Ιράν. Οι σχέσεις της Ελλάδος με όλες τις Αραβικές χώρες, ως γνωστόν, είναι παραδοσιακές και πολύ ανεπτυγμένες. Διαχρονικά στις ατζέντες των διμερών εμπορικών σχέσεων στην κορφή βρίσκονταν και βρίσκονται θέματα εμπορικών συναλλαγών, τουριστικής συνεργασίας, αλλά και ενεργειακής συνεργασίας που είναι πλέον επίκαιρη λόγω του ενεργειακού που έχει προκύψει ως απότοκο της Ρωσο-Ουκρανικής σύρραξης, αλλά και λόγω των ευρύτερων κινήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο για την αξιοποίησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι επιχειρήσεις του Πειραϊκού χώρου, και όχι μόνο, με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά το οποίο αποτελεί «πύλη» στην Ευρώπη για τις εξαγωγές της Ασίας προς την ΕΕ, αλλά προσβλέπουν στην ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών στον εμπορικό τομέα ιδιαίτερα δε στους τομείς των ναυπηγοεπισκευών και μέσω της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, των υπηρεσιών, αλλά και των ΑΠΕ. Το Ιράν είναι μία πετρελαιοπαραγωγός χώρα με σημαίνουσα οικονομία και η Ελλάδα μια χώρα με ισχυρή ναυτιλία. Ευελπιστούμε οι επιχειρηματικές επαφές να ευοδώσουν και να αναπτυχθούν συνεργασίες που θα φέρουν εγγύτερα επιχειρηματικά τις δύο χώρες.

* Παρέμβαση στο Ε.Κ. για εργασιακές δεξιότητες

Intervention προέδρου ΕΒΕΠ στο session skills στις 14 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων ΕΚΕ των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες.

* Διοργάνωση Shipping Webinar με Ινδικές επιχειρήσεις

Η ψηφιακή ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Enterprise Greece και τον οργανισμό Invest India, στις 21 Νοεμβρίου 2023 με θέμα την ναυτιλία Ελλάδας-Ινδίας.

* Συμμετοχή στη China International Import EXPO 2023

Δυναμική είναι η παρουσία του Ε.Β.Ε.Π. και της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά από 5 έως 10 Νοεμβρίου στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου CIIE στη Σαγκάη με τη συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων στο Ελληνικό περίπτερο του Enterprise Greece.

 

Related Articles

Μήνυμα  Πρόεδρου Β.Ε.Π. για το ΠΑΣΧΑ

 Από  τον Πρόεδρο  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργο Παπαμανώλη-Ντόζα: “Εύχομαι  να «ζήσουμε»...

Β.Κορκίδης: Το εαρινό «Ευρωβαρόμετρο» δείχνει τον Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος των ΜμΕ σε επίπεδα ύφεσης

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης ενημέρωσε για την παρουσίαση που έγινε...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την...