Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ DORIAN LPG: Αυξημένα κέρδη κατά 108,4%
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

DORIAN LPG: Αυξημένα κέρδη κατά 108,4%

Η  DORIAN LPG, ιδιοκτήτης πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, VLGC με έδρα τις ΗΠΑ, εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE συμφερόντων Τζον και Αλεξ Χατζηπατέρα, ανακοίνωσε τα έσοδα από τις χρονοναυλώσεις του στόλου της , για το τρίμηνο  που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αυξημένα κέρδη κατά 108,4% , που αντιπροσωπεύουν αύξηση τουλάχιστον 27% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και ποσοστό χρήσης του στόλου 96,5%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 45,2% φτάνοντας τα 111,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 48,9 εκατομμύρια δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή-dilluted σε σύγκριση με τα 22,4 εκατομμύρια ή 0,56 δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Ενώ οι τιμές έχουν έκτοτε μειωθεί σχεδόν στο μισό, πρόσφατα αυξήθηκαν και πάλι πάνω από το όριο των 100.000 δολαρίων.

Για τη ζήτηση VLGC, υπάρχουν μεγάλες διαφορές τιμών που ευνοούν το αμερικανικό προπάνιο σε σύγκριση με αυτό από την Ευρώπη και την Ασία.

Η ζήτηση υγροποιημένου αερίου τείνει να είναι εποχιακή, με αποτέλεσμα τα τρίμηνα που λήγουν στις 30 Ιουνίου και στις 30 Σεπτεμβρίου να έχουν ισχυρότερα κέρδη. Όμως η αυξημένη ζήτηση πετροχημικών προϊόντων έχει συμβάλει σε “λιγότερο έντονη εποχικότητα” από ό,τι στο παρελθόν, ανέφερε η Dorian στην τελευταία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Dorian, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, πρόσθεσε το VLGC Cristobal (IMO: 9944974) διπλού καυσίμου στο στόλο της στις αρχές του τρίτου τριμήνου.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, παρέλαβε τρία VLGC διπλού καυσίμου, δύο με μακροχρόνιες χρονοναυλώσεις και ένα με ιαπωνική συμφωνία χρηματοδότησης.

Ο Τζον Χατζηπατέρας  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, σχολίασε: «Μετά από προσαρμοσμένα σε ρεκόρ EBITDA το τρίμηνο, ανακοινώσαμε το ένατο μέρισμά μας, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, διατηρώντας παράλληλα λογικά επίπεδα μόχλευσης και ευελιξία για ανανέωση στόλου. Με μια ολοένα και πιο αβέβαιη παγκόσμια προοπτική, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ασφάλεια των αφοσιωμένων ναυτικών μας, με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού μας στη θάλασσα, καθώς παρέχουν ένα κρίσιμο ενεργειακό προϊόν στον κόσμο με μια ασφαλή, αξιόπιστη, καθαρή και χωρίς προβλήματα υπηρεσία μεταφοράς.

Η προσθήκη του “Cristobal”, ενός από τα τέσσερα πλοία διπλού καυσίμου που θα ενταχθούν στο στόλο μας, αντανακλά μια επιμελή προσέγγιση για την ανανέωση του στόλου. Είναι σκόπιμο να αναγνωρίσουμε ότι τα καλά μας αποτελέσματα δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τους αφοσιωμένους ναυτικούς μας και το προσωπικό μας στις ακτές, οι οποίοι προσπαθούν να παρέχουν στους πελάτες μας τις καλύτερες, ασφαλείς, αξιόπιστες, καθαρές και απροβλημάτιστες υπηρεσίες μεταφοράς”.

 

o Τζων και Άλεξ Χατζηπατέρας

Διαβάστε περισσότερα: https://dorianlpg.com/

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...