Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ναυτιλίας συναντήθηκε με την Ένωση Εφοπλιστών Κορέας
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ναυτιλίας συναντήθηκε με την Ένωση Εφοπλιστών Κορέας

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας με αντιπροσωπία της Ένωσης Εφοπλιστών Κορέας, του Ινστιτούτου Δημοσίων Οικονομικών της Κορέας και της Eukor Car Carriers INC ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκε την Πέμπτη 2/11/2023 με υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Εφοπλιστών Κορέας (KoreaShipowners’ Association–KSA) και του Ινστιτούτου Δημοσίων Οικονομικών της Κορέας (KoreaInstitute of Public Finance–KIPF)

Εκ μέρους της Ένωσης Εφοπλιστών Κορέας παραβρέθηκαν οι κ.κ. Kyong-hoon Kim, Director KSA και Jonghwa LEE, Deputy General Manager KSA. Εκ μέρους του Ινστιτούτου Δημοσίων Οικονομικών παραβρέθηκε ο Dr. Byung-jin HONG, SeniorResearcher of KIPF.

Η συνάντηση παρόντων όλων των μελών του Δ.Σ. παρουσία και του επιτίμου προέδρου της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.  Η Ένωση Εφοπλιστών Κορέας γνωρίζει την Ελληνική Ναυτιλία κυρίως μέσα από την κατασκευή πλοίων από Έλληνες  πλοιοκτήτες σε ναυπηγεία της χώρα τους και με την συνάντηση αυτή δόθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χρηματοδότηση και τις προκλήσεις της Ελληνικής Ναυτιλίας καθώς και το τρόπο λειτουργίας των εργαλείων χρηματοδότησης.

Ο Πρόεδρος κ. Γ. Ξηραδάκης ξεκίνησε με μια εισαγωγή των σκοπών της Ένωσης, μία ιστορική ανασκόπηση της πορείας της ναυτιλιακής χρηματοδότησης της Ελληνικής Ναυτιλίας,  στην παρούσα κατάσταση των χαρτοφυλακίων των Ελληνικών τραπεζών αλλά και τις υπάρχουσες εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης (εισαγωγή σε ξένα Χρηματιστήρια, Funds, leasinghouses) που έρχονται να καλύψουν το σύνολο των αναγκών του Ελληνόκτητου στόλου.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Οικονόμου τόνισε την διαχρονική εξαιρετική σχέση των δύο λαών έχοντας πάντα την θαλάσσια οικονομία μια από τους ποιο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης  και ευημερίας τους ενώ ο επίτιμος πρόεδρος κ. Ν. Βουγιούκας έκανε ειδική αναφορά στις πρώτες κατασκευές νεότευκτων πλοίων στην Ν. Κορέα ιστορικά ως σήμερα από αρκετούς εφοπλιστές και ακτοπλοϊκές εταιρείες της πατρίδας μας με ιδία κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό τόσο από αλλοδαπές όσο και από Ελληνικές τράπεζες.

Οι εκπρόσωποι από την Κορέα αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξωστρέφειας της Κορέας και διασύνδεσης με την Ελληνική Ναυτιλία –  άλλωστε η συνάντηση εργασίας έγινε στα πλαίσια πολλαπλών συναντήσεων με σημαντικούς φορείς της Ελληνικής Ναυτιλιακής αγοράς  – ενώ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στους όρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρουν οι Ελληνικές Τράπεζες,  τις τάσεις στον διεθνή ανταγωνισμό αλλά και τις νέες προκλήσεις για την ‘πράσινη’ μετάβαση της αγοράς.

Τέλος ο  κ. Ξηραδάκης τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των συνεργιών μεταξύ Ελλάδος και Ν. Κορέας, στην ενίσχυση την κατασκευαστικού τομέα ποντοπόρων πλοίων, την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου της χώρας μας και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων από κοινού.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιώργος Ξηραδάκης – Πρόεδρος,

Κωνσταντίνος Οικονόμου – Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Μαντζαβίνος -Α’ Αντιπρόεδρος,

Γιώργος Λάιος – Β’ Αντιπρόεδρος

Κατερίνα Φίτσιου- Ταμίας,

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Αν. Γεν. Γραμματέας,

Κρυσταλλία Μαρκάκη – Μέλος Δ.Σ.

 

Στην αρχική φωτογραφία: Από αριστερά:Κ. Ιωάννου,Κ. Φίτσιου,Κ. Οικονόμου,Γ. Ξηραδάκης,Kyong-hoon Kim, Ν.Βουγιούκας, Jonghwa Lee, Κ. Μαρκάκη,Γ.Λάιος,Byung-jin Hong

 

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...