Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Λιμενικό: Παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λιμενικό: Παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού και Συστημάτων Μη επανδρωμένων μέσων (εναέρια – υποβρύχια) στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου (14.12.2023)

Συμφωνία παραχώρησης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εξήντα tablets, τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τεσσάρων υποβρυχίων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

H υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος.

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου, επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου κ.λ.π.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...