Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Πόρτο Λάγος
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Πόρτο Λάγος

– Εντοπισμός 32 ατόμων και σύλληψη των διακινητών τους στη Χίο – Ανεύρεση οστών στο Μαρμάρι – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάτρα – Συλλήψεις ανδρών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους για τη προσάραξη Φ/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή εντός του διαύλου Πορτο Λάγους σε αμμώδη-λασπώδη αβαθή και σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το σημείο πρόσδεσής του. Το πλοίο βρισκόταν σε διαδικασία απόπλου για το λιμάνι της Ελευσίνας, με 9 άτομα πλήρωμα και ήταν έμφορτο με 1800 MT άμμου.
Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΧ” Ν.Π. 12414 και με τη συνδρομή του, το Φ/Γ αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους.
Από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ταχύπλοη μηχανοκίνητη λέμβος άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Χίου.
Παράλληλα, τις πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών της Α.Δ. Χίου/Τ.Δ.Μ. στην ευρύτερη περιοχή ΒΙΚΙΟΥ-ΑΜΑΔΩΝ της Χίου, όπου εντοπίστηκαν συνολικά τριάντα δύο αλλοδαποί (11 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι), καθώς και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως οι διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διακίνηση Παράτυπων Μεταναστών¨ και του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδο στον ελλαδικό Χώρο¨. Σε περαιτέρω έλεγχο, ο 28χρονος βρέθηκε να κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου για ύπαρξη οστών στην παραλία της μεγάλης Άμμου Μαρμαρίου Ευβοίας.
Τα οστά περισυνέλέγησαν και πρόκειται να αποσταλούν στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Αθηνών προς εξέταση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Ανθυποπλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό 38χρονου μέλους πληρώματος (ειδικότητας καθαριστή μηχανής), ενώ το πλοίο ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Ελευσίνας για εργασίες.
Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες χθες, ο 38χρονος κατά τη διάρκεια της εργασίας του εντός του χώρου του μηχανοστασίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα την πτώση του και τον τραυματισμό του στη μέση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-79χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,
-87χρονου και 77χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25,
-92χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν.53 και
-70χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν.67.

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...