Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ BIMCO: Οι liners ηγούνται στο δρόμο με τα εναλλακτικά καύσιμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

BIMCO: Οι liners ηγούνται στο δρόμο με τα εναλλακτικά καύσιμα

Οι πλοιοκτήτες επενδύουν σε πρόωση εναλλακτικών καυσίμων, αλλά η διαθεσιμότητα πράσινων και μπλε καυσίμων θα καθορίσει εάν επιτευχθούν οι στόχοι άνθρακα του ΙΜΟ για το 2030, σύμφωνα με την BIMCO.
Η τελευταία πρόβλεψη της για την υιοθέτηση πράσινης ενέργειας έχει θετική προοπτική για εναλλακτικές και έτοιμες για εναλλακτικές παραγγελίες νεότευκτων, ειδικά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Περίπου το 2% του παγκόσμιου στόλου με νεκρό βάρος μπορεί να κάψει εναλλακτικά καύσιμα. Ένα άλλο 4% του συνόλου της χωρητικότητας έχει σχεδιαστεί για να είναι «έτοιμο» για καύσιμα με λιγότερες επιπτώσεις. Η πιο δημοφιλής από αυτές τις «εναλλακτικές» είναι το LNG με βάση τα ορυκτά καύσιμα, το οποίο μειώνει τις εκπομπές CO2 επί του σκάφους κατά 20%. Κατά γενικό κανόνα, αυτά τα εναλλακτικά σκάφη είναι “διπλού καυσίμου” και μπορούν επίσης να καίνε καύσιμα καυσίμων όταν είναι επιθυμητό.
Το 2% είναι ένα σημείο εκκίνησης και αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την BIMCO. Το 42% της χωρητικότητας νεκρού βάρους υπό παραγγελία θα παραδοθεί «προετοιμασμένο ή προετοιμασμένο» για εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου του LNG. “Ακόμη και αν δεν ανακυκλωθούν υπάρχοντα πλοία, το 4% της χωρητικότητας νεκρού φορτίου του στόλου θα είναι έτοιμο να κάψει εναλλακτικά καύσιμα μόλις παραδοθούν όλα τα πλοία στο βιβλίο παραγγελιών το 2028. Και ένα άλλο 4% θα προετοιμαστεί για μετασκευή», ανέφερε επικεφαλής αναλυτή της BIMCO, Niels Rasmussen. Το μερίδιο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί καθώς η παλαιότερη χωρητικότητα διαλύεται, ανέφερε η BIMCO. Τα πλοία που κατευθύνονται προς διάλυση θα εξαρτώνται από το μαζούτ, επομένως τα νεότευκτα εναλλακτικά καύσιμα θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο σύνολο.

Πηγή  Theseanation

Related Articles

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...