Δευτέρα , 12 Μάιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κόπηκαν οι πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ “ALKADARA DOS ” ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 και αυτό με τη σειρά του στο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERSTAR II» σημαίας Κύπρου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε και πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των πλοίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των προαναφερθέντων πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του νέου μώλου Δραπετσώνας, το πρυμνοδετημένο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 12860 προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12639, προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

– αγόρι 05 μηνών, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V‘’ Ν.Ν. 67.

Related Articles

48ωρη Παναττική απεργία της ΠΕΝΕΝ στα οχηματαγωγά πλοία

Ολοκληρώθηκε η οργανωτική και ενημερωτική εκστρατεία της ΠΕΝΕΝ προς τα μέλη της...

Methanol and LNG prove fuels of choice for April’s newbuildings

Orders for methanol and LNG-fuelled ships were almost equally split in April,...

DIANIK BROSS for the World Day for Safety and Health at Work

On 28 April, we observe the World Day for Safety and Health...

QRG launches European operation with Zaimis appointment

QRG is pleased to announce it has appointed Ted Zaimis as Director...