Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Νέο Προεδρείο-Δημοτική Επιτροπή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Νέο Προεδρείο-Δημοτική Επιτροπή

Εξελέγησαν το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής – Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος

 

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και της Δημοτικής Επιτροπής,  σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Το Σώμα εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τον Αλέξανδρο Τζεφεράκο από τον «Πειραιά Νικητή», ως Αντιπρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου  τον  Δημήτρη Γκερλέ από τη δημοτική παράταξη  «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» και ως Γραμματέα του  Δημοτικού Συμβουλίου την Ελισσάβετ Ζαμπέτα από τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά».

 

Στη Δημοτική Επιτροπή από  την πλειοψηφία  «Πειραιάς  Νικητής»  εκλέχθηκαν:

Τακτικά Μέλη 

Δημήτριος Καρύδης

Παναγιώτης Αβραμίδης

Δημήτριος Αράπης

Γρηγόριος Καψοκόλης

Παναγιώτης Ρέππας

Γεώργιος Βίτσας

 

Αναπληρωματικά Μέλη

Χαραλαμπία Ζηλάκου

Αντώνιος Μοραντζής

Αντωνία Καρακατσάνη

Κυριακή Μπουρδάκου

Χαράλαμπος Λιακόσταυρος

 

Από τη μειοψηφία εκλέχθηκαν :

Τακτικά Μέλη

Κωνσταντίνος  Δουζίνας («Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»)

Χρήστος Φωτιάδης («Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»)

Αλέξανδρος Κοτέας   («Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά»)

 

Αναπληρωματικά Μέλη

Βασίλειος Οικονόμου («Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά»)

Δημήτριος Γκερλές  («Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»)

Γιώργος Γαβρίλης ( «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»)

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην  τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα μας θητεία και πιστεύω πως στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και να εργαστούμε με σύμπνοια και ομοψυχία, παρά τις όποιες θεμιτές διαφωνίες.

Ο στόχος είναι κοινός: να λύσουμε προβλήματα της πόλης, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την απόδοσή μας και να είμαστε κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Δημοτικό Συμβούλιο, με μόνο 3 συνδυασμούς για πρώτη φορά στην ιστορία του και έχει εξαιρετική σημασία να είμαστε όλοι παρόντες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και στη Δημοτική Επιτροπή, ένα νέο και κρίσιμο όργανο.

Σταθερή μας επιδίωξη είναι να είμαστε κοντά στην κοινωνία υλοποιώντας ακόμα περισσότερα έργα. Ο Πειραιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ωστόσο χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια, δουλειά και συνέπεια. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις  που  αλλάζουν προς το καλύτερο την πόλη μας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρο Τζεφεράκο ο οποίος μετά από  9 χρόνια εμπειρίας στα δημοτικά κοινά και με την επιστημοσύνη που τον διακρίνει έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με δικαιοσύνη και ισονομία, τον Δημήτρη Γκερλέ και την Ελισσάβετ Ζαμπέτα  για την εκλογή τους στις θέσεις του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως αντίστοιχα, καθώς και τα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής. Ευχαριστώ επίσης τον απερχόμενο Πρόεδρο Τάκη Αβραμίδη για τη συμβολή του.

Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλους».

 

Ο  Παναγιώτης Ρέππας, ο οποίος προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών  ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε:

«Είναι τιμή μου που προεδρεύω στην πρώτη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά αλλά κυρίως για τον δίκαιο χαρακτήρα του και το ενωτικό του πνεύμα. Θεωρώ πως όλοι θέλουμε το καλό της πόλης μας. Θέλουμε να δούμε τον Πειραιά μας να εξελίσσεται, να προοδεύει ακόμα περισσότερο, να γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, δεν χωρούν εγωισμοί, η πόλη είστε εσείς, είμαστε όλοι μας και ο καθένας μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις του, με τις ιδέες του, με την αγάπη του γι’ αυτή την πόλη ό,τι καλύτερο μπορεί και πιστεύω ότι θα το κάνει. Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους».

 

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος,   στην τοποθέτησή του, μετά την εκλογή του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που στην τρίτη συνεχόμενη θητεία μας, με τίμησε με την πρότασή του για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα τον σεβασμό στη Δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, στον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου και φυσικά στη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των δημοτικών παρατάξεων, προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας.

Γνωρίζω ότι ο πήχης είναι ψηλά με την εμπειρία από τις δύο προηγούμενες θητείες το 2014 και το 2019 όπου τα προεδρεία στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους συναδέλφους Γιώργο Δαβάκη και Παναγιώτη Αβραμίδη έχουν να επιδείξουν μια υψηλού επιπέδου λειτουργία με ουσιαστικό διάλογο. Ιδιαίτερα δε σε συνθήκες πανδημίας, που ευτυχώς η γρήγορη προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες επέτρεψε την απρόσκοπτη και αποτελεσματική μας λειτουργία.  

Στη νέα μας αυτή θητεία, θεωρώ ότι έχουμε σοβαρή υποχρέωση – μέσα από τη λειτουργία μας ως οργάνου, αλλά και ο καθένας μας ατομικά – να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τα δημοτικά δρώμενα, καθώς και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, στη διαμόρφωση προτάσεων και στη λήψη των αποφάσεων. Με την ελπίδα ότι το δυσάρεστο φαινόμενο της μεγάλης αποχής από την εκλογική διαδικασία που βιώσαμε στις πρόσφατες εκλογές θα περιοριστεί σημαντικά.

Σε αυτή την θητεία ελπίζω και πιστεύω επίσης, ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά και αποφασιστικά, τόσο η πλειοψηφία όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις, με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο της πόλης.

Μας ενώνει ο Πειραιάς και οι Πειραιώτες έδωσαν εντολή για έναν Πειραιά Νικητή, για να αλλάξουμε τον Πειραιά για όλες και για όλους, σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν περισσεύει  κανείς. 

Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχόμαστε σε όλους καλή και παραγωγική νέα θητεία».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» Γιώργος Γαβρίλης και «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» Νίκος Αμπατιέλος.

 

Related Articles

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...