Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων (150τ.μ.) από προϊόντα ελαιοχρωματισμού, προκλήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων σημαίας Λιβάνου, με τριάντα εννέα (39) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στη θαλάσσια περιοχή του μόλου της ΔΕΗ στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, η ρύπανση προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού μέρους της εξωτερικής πλευράς του πλοίου από μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια, με μέριμνα του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος, οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με ιδία μέσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ”περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος”.

*****

 Συλλήψεις ατόμων στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενών

Στη σύλληψη 35χρονης αλλοδαπής προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η 35χρονη στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN σε ισχύ, επί του ταξιδιωτικού εγγράφου της, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, ο 37χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθηκαν, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ ¨ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ¨ Ν.Π. 12295, 83χρονος και 57χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...