Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Πέραμα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Πέραμα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στο λιμάνι Αλιέων Περάματος.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα βρισκόταν ημιβυθισμένο, με το πίσω μέρος του να εφάπτεται στο νερό συγκρατούμενο από δύο (02) πρυμνοδετημένα στο σημείο σκάφη. Στο σημείο επιπλέον μετέβησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ. Ο 86χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνων, εξήλθε του οχήματος με τη συνδρομή των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία του.

Από την πτώση του οχήματος προκλήθηκε εισροή υδάτων και στα δύο σκάφη, με αποτέλεσμα την βύθισή του ενός και τη μερική κλίση του δεύτερου. Ακολούθησε ανέλκυση του Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και ανέλκυση των δύο σκαφών, με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος,

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

  Εντοπισμός 28 αλλοδαπών στο Μούδρο και σύλληψη του διακινητή τους – Διακομιδή ασθενών

Τις βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μούδρου, είκοσι οκτώ αλλοδαποί σε αμμώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Πετσιά – Καλαμουδιά βορειοανατολικά ν. Λήμνου. Οι αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούνε σε ΚΥΤ Μαυροβουνίου ν. Λέσβου, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο χειριστής της λέμβου, για παράβαση του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, και του Ν. 4251/14 άρθρο 29 παρ. 5 “Διευκόλυνση παράνομης εισόδου”.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκαν από το λιμάνι της Σκιάθου προς το λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ”, 85χρονη και 58χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών

Του Σάββα  Αθανασίου Διχασμένες είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά,...

Περιθώριο τουλάχιστον 2 ετών ζητούν οι πλοιοκτήτες των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων

Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί...

Black Rope and Green Award Foundation partner to enhance safe and sustainable mooring

We are glad to become the newest Incentive Provider of Green Award Foundation‘s Network....

Euronav: Q1 2024 Earnings Conference Call

On Wednesday 8 May, Euronav will announce its Q1 2024 earnings in...