Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ :πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ :πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού

Το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ, σε συνεργασία με την κοινωνιολόγο, γραφολόγο και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Ιωάννα Κουρκούλη, δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά των υψηλότερων τάξεων του Λυκείου, να λάβουν μέρος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεκαθαρίσουν την κλίση τους, θα τα ενημερώνει για τις επιλογές που έχουν σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους και μέσω συμβουλευτικών συνεδριών και γραφολογικής ανάλυσης, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει τους μαθητές να αποφασίσουν για το μέλλον τους με περισσότερη αυτογνωσία.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχει ήδη προσφέρει σε παιδιά της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» που φοιτούν φέτος στην Β’ Λυκείου τις πρώτες συναντήσεις με την ειδικό, σύμβολο επαγγελματικού προσανατολισμού και τα αποτελέσματα των τεστ έχουν παραδοθεί στα χέρια των γονιών.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, κ. Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας – Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ δήλωσε:
«Είμαστε περήφανοι που φέτος μετά από χρόνια προσπαθειών καταφέραμε να υλοποιήσουμε την δράση συμβουλευτικών συνεδριών επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές του Προγράμματος μας «Διδακτική Αλληλεγγύη». Ένα πρόγραμμα που βοηθά κάθε σχολική χρονιά εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές που προέρχονται από ευπαθείς οικογένειες της πόλης μας. Είναι γεγονός ότι μία προσπάθεια χρόνων, τόσο από τους μαθητές μας, αλλά και από τους εθελοντές καθηγητές μας, έχει μετρήσιμα αποτελέσματα με την εισαγωγή των παιδιών στις σχολές προτίμησής τους. Αυτή την δύσκολη απόφαση που καλούνται να πάρουν οι μαθητές μας, προσπαθήσαμε φέτος να την ενισχύσουμε με την υλοποίηση των συνεδριών επαγγελματικού προσανατολισμού. Μεγάλη ικανοποίηση μας είναι να στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τα παιδιά της πόλης μας, το μέλλον του Πειραιά μας!»

Related Articles

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!  Ημερομηνίες: 20 & 21...

CALIFORNIA DREAMING-Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «California Dreaming 20 χρόνια...

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία, ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

Κατέπλευσαν άλλα δύο ταχύπλοα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα οποία θα ενισχύσουν...

Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στέλεχος της ομάδας Λ.ΑΜ.Δ.Α. της Λιμενικής Αρχής του...