Τετάρτη , 5 Αύγουστος 2026
Home AGENDA ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Η 4ηΒιομηχανική επανάσταση και η διαχείρησή της
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Η 4ηΒιομηχανική επανάσταση και η διαχείρησή της

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 8 το βράδυ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, υπό την Αιγίδα της AHEPA HELLAS, τα τμήματα Chapter “Ιπποκράτης Κως” – “Θεμιστοκλής Πειραιάς” – ” HJ38 Φαληρεύς Παλαιό Φάληρο” και η “Ένωση Κώων Αθηνών Ιπποκράτης”και  μαζί με την Ένωση Καλών Αθηναίων ο Ιπποκράτης, διοργανώνουν μια βραδιά ενημέρωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και την Διαχείρησή της.
Πότε και πώς εμφανίστηκε η Τεχνητή Νοημοσύνη; Πού και πώς εφαρμόζεται αλλά και ποιά είναι τα τελευταία νέα σχετικά με την αλληλεπίδραση της με τον Άνθρωπο. Κινδυνεύουμε να γίνουμε υπηρέτες της ή το αντίθετο;
Θα παρουσιαστούν επίσης ζητήματα συμμόρφωσης και Ethics έτσι όπως σήμερα τα προσδιορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ειδικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης καθώς κςαι κατηγορίες ρίσκου.
Από το χώρο της Νομικής Επιστήμης, οι συνομιλήτριες μου Dr. Maria-Oraiozili Koutsoupia και κυρία Christina Grigoriadou θα συμβάλουν με την επιστημονική τους κατάρτηση στην όσο το δύνατόν καλύτερη ανάλυση και επεξεργασία των σχετικών ζητημάτων.
Σας περιμένουμε.

Related Articles

Statement Regarding the Incident on GASLOG SHANGHAI

On 31 July 2026, an incident occurred on GASLOG SHANGHAI while transiting...

PALAU SHIP REGISTRY: Cargo fires at sea remain a growing safety challenge

The increasing transport of high-risk cargoes, including lithium-ion batteries, combined with misdeclared...

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: “Ταξίδι στο χρόνο και στους ανθρώπους της”

Η Ιωνίδειος αφηγείται την ιστορία της μέσα από τους ανθρώπους της Περισσότερα...

Φεστιβάλ στη Θάλασσα – Λιπάσματα 2026

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας...