Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΥΝΑΝΠ-Επικαιρότητα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΥΝΑΝΠ-Επικαιρότητα

Σύλληψη άντρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο – Τραυματισμός άνδρα στο Βραχάτι Κορινθίας – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο – Διακομιδή ασθενούς
Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Ν. 2960/01 περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος στον αποβιβασθέντα 39χρονο και βρέθηκαν   στις αποσκευές του, τριακόσια πενήντα (350) πακέτα τσιγάρων, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα, τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση αυτού, το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (1.479,54€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
*****
Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου για τον τραυματισμό ημεδαπού άνδρα, ο οποίος καθώς αλίευε με καλάμι στο λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου, έπεσε αρχικά στους ογκόλιθους προφύλαξης και στη συνέχεια στη θάλασσα.
Αμέσως, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ ο άνδρας εξήλθε μόνος του στην προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε ότι ένας 89χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι της Ρόδου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο 89χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα ιδιωτικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-87χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-75χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικής ουσίας ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk) βάρους 225 κιλών στην Ηγουμενίτσα και σύλληψη ημεδαπού

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός (01) ημεδαπού, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), της Ομάδας Κ9 και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Κατά τον έλεγχο, κατόπιν ένδειξης από τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΒΛΑΝΤ», τα στελέχη εντόπισαν επιμελώς στοιβαγμένα στο χώρο του φορτίου, είκοσι δύο (22) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν διακόσιες (200) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους διακοσίων είκοσι πέντε κιλών και οκτακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (225,880 κιλά).

Ο 54χρονος ημεδαπός, οδηγός του Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο) πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών και το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως το ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων επτά χιλιάδων σαράντα ευρώ (1.807.040 €).

Οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στo ακόλουθο link:

 https://www.youtube.com/watch?v=tnl97NqxzIA

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...