Σάββατο , 2 Μάιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θεσμικές συναναντήσεις Υφυπουργού Ναυτιλίας με πρόεδρους ΣΕΕΝ και Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θεσμικές συναναντήσεις Υφυπουργού Ναυτιλίας με πρόεδρους ΣΕΕΝ και Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

Θεσμικές συναντήσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανου Γκίκα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Διονύση Θεοδωράτο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριο Κεχαγιόγλου

 

Θεσμικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Διονύσιο Θεοδωράτο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ελευθέριο Σάββα Κεχαγιόγλου, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Θεοδωράτο, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ μετέφερε στον Υφυπουργό τις θέσεις της Επιβατηγού Ναυτιλίας, αναφορικά με την απο-ανθρακοποίηση, την πράσινη μετάβαση των πλοίων και την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στα νησιά.
Από την πλευρά του ο κ. Κεχαγιόγλου, παρέδωσε υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του Δικτύου Μικρών Νησιών και ζήτησε την στήριξη των μικρών νησιωτικών περιοχών σε θέματα στέγης, υγείας, στήριξης των οικογενειών και βελτίωσης των θαλασσίων μεταφορών. Κάλεσε επίσης τον Υφυπουργό να παραστεί στο Συνέδριο για τα Μικρά Νησιά, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Μήλο.
Ο κ. Γκίκας ανέφερε πως στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής και η αναβάθμιση δομών και διαδικασιών διακυβέρνησης για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο. Συμφώνησε επίσης στο γεγονός ότι απαιτείται η γενικότερη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά μας, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Συμφωνήθηκε τέλος η διατήρηση τακτικής θεσμικής επικοινωνίας.

Related Articles

DNV: IMO MEPC 84-REVISITING THE NEXT ZERO FRAMEWORK

The 84th session of the IMO’s Marine Environment Protection Committee (MEPC 84)...

Η Celestyal αφήνει χρυσό ελληνικό αποτύπωμα στα Tourism Awards 2026 με 7 κορυφαίες διακρίσεις

Η Celestyal επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά την ηγετική της θέση στον ελληνικό τουρισμό...

COSTAMARE INC. REPORTS RESULTS FOR THE FIRST QUARTER ENDED MARCH 31, 2026

  Monaco – April 29, 2026 – Costamare Inc. (“Costamare” or the...

THENAMARIS is hiring: Electrical Engineer

Thenamaris invites high-caliber professionals with the required qualifications to apply for the...