Δευτέρα , 14 Σεπτέμβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ NAVIOS MARITIME: Έβαλε παραγγελίες για ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη δεξαμενόπλοιων αξίας $263,7 εκατ.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

NAVIOS MARITIME: Έβαλε παραγγελίες για ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη δεξαμενόπλοιων αξίας $263,7 εκατ.

Η Navios διαθέτει πλέον στόλο 179 πλοίων συμπεριλαμβανομένων των νεότευκτων, που περιλαμβάνει 75 bulkers, 48 containerships και 56 δεξαμενόπλοια

 

Η εισηγμένη στην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης NAVIOS Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου,  διαφοροποιημένη εταιρεία της Νέας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Υόρκης, πρόσθεσε τέσσερις ακόμη παραγγελίες ναυπήγησης για aframax δεξαμενόπλοια μεγάλης εμβέλειας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκτεταμένης στόλου διαδικασίας ανανέωσης του στόλου.

Τα τέσσερα δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 115.000 dwt, τα οποία είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων- scrubbers, θα κοστίσουν συνολικά 263,7 εκατ. δολάρια και έχουν προγραμματιστεί για παράδοση το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028.

Ανεβάζουν σε 14 τον αριθμό των LR2 που έχει  η Navios υπό ναυπήγηση.  Κατασκευάζει  επίσης έξι product carriers  MR2 δεξαμενόπλοια.

Η Navios επιβεβαίωσε επίσης μια παραγγελία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου για δύο πλοία 7.900 teu, έτοιμα  για χρήση μεθανόλης ως καύσιμο  και εξοπλισμένα με scrubbers με συνολικό κόστος 212 εκατ. δολάρια.

Tα δύο πλοία είναι προγραμματίζονται για παράδοση το 2026 και έχουν ναυλωθεί για τετραετείς περιόδους στην Ocean Network Express.

Οι δύο παραγγελίες  αυξάνουν τον αριθμό των υπό ναυπήγηση νέων boxships σε οκτώ. Τα πλοία κοστίζουν περίπου 700 εκατ. δολάρια, με έσοδα περίπου 800 εκατ. δολάρια από ναυλώσεις.

Στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου, η Navios έχει προτιμήσει την άσκηση των δικαιωμάτων αγοράς σε προηγουμένως ναυλωμένη χωρητικότητα.

Έχει δηλώσει δικαιώματα προαίρεσης για πέντε ιαπωνικής κατασκευής χύδην φορτηγά πλοία μέχρι στιγμής φέτος, το τελευταίο είναι ένα πλοίο κατασκευής του 2015.

Η Navios γνωστοποίησε επίσης ότι τον περασμένο μήνα συμφώνησε  να πουλήσει άλλα τρία πλοία.

Οι πωλήσεις δύο δεξαμενόπλοιων MR2 κατασκευής 2009 και ενός μετα-panamax του 2005, αναμένεται να αποφέρουν  ακαθάριστα έσοδα ύψους 64,6 εκατ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις φτάνουν μέχρι στιγμής φέτος τις επτά με αναμενόμενα ακαθάριστα έσοδα 157,2 εκατ. δολάρια.

Χωρίς να συνυπολογίζονται τα τρία πλοία που αποτελούν αντικείμενο σε συμφωνίες πώλησης, η Navios διαθέτει πλέον στόλο 179 πλοίων συμπεριλαμβανομένων των νεότευκτων, που περιλαμβάνει 75 bulkers, 48 containerships και 56 δεξαμενόπλοια.

Άρθρο του Μηνά Τσαμόπουλου δημοσιευμένο στο New Money.

https://www-newmoney-gr.cdn.ampproject.org/

Related Articles

CARGO 360°:INWARD PROCESSING-Μπορείς να εισάγεις για μεταποίηση χωρίς να πληρώσεις αμέσως δασμούς

Inward Processing: Μπορείς να εισάγεις για μεταποίηση χωρίς να πληρώσεις αμέσως τους...

Νορβηγική κοινοπραξία εγκαινιάζει έργο αιολικής πρόωσης

Η Kongsberg Maritime και μια κοινοπραξία νορβηγικών ναυτιλιακών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων...

DNV: Νέοι κανόνες της ΕΕ για τον ναυτιλιακό εξοπλισμό θα τεθούν σε ισχύ στις 31 Αυγούστου

Η DNV ενημέρωσε τους φορείς εκμετάλλευσης σχετικά με τις ενημερωμένες απαιτήσεις της...

MacGregor sees a significant increase in demand for electric cranes in 2026

MacGregor has experienced a highly positive trend in the demand for its...