Κατά την Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων στις 25 Νοεμβρίου 2024 εξελέγη για μία τριετία και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΝΔ ως εξής:
(α) Τιμαγένης Γρηγόριος – Πρόεδρος
(β) Ρεδιάδης Δευκαλίων – Αντιπρόεδρος
(γ) Ζησιμάτου Ορθοδοξία – Γ.Γραμματεύς
(δ) Σκορίνης Γεώργιος – Ταμίας
(ε) Γερασίμου Νικόλαος – Μέλος
(στ) Μαρκιανός-Δανιόλος Ιωάννης – Μέλος
(ζ) Μπαϊρακτάρης Ευάγγελος – Μέλος
Η Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακών Δικηγόρων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων των ναυτιλιακών δικηγόρων του Πειραιά και γενικότερα του Πειραιά ως δικαιοδοτικού κέντρου για τη ναυτιλία αλλά και ως κέντρου για την παροχή γενικότερα υπηρεσιών στη ναυτιλία όπως και η συμβολή του στο να αναπτυχθεί ο Πειραιάς ως κέντρο ναυτιλιακών υπηρεσιών.
Η Ένωση ιδρύθηκε το 1995 με τη μορφή αστικής εταιρείας και μετετράπη σε Σωματείο τον Απρίλιο του 2009.
Μέλη της Ενώσεως είναι δικηγορικά γραφεία με εξειδίκευση στη ναυτιλιακή δικηγορία. Η Ένωση δεν παρέχει νομικές υπηρεσίες. Οι νομικές υπηρεσίες προσφέρονται από τα μέλη της.
Η Ένωση ιδρύθηκε το 1995 με τη μορφή αστικής εταιρείας και μετετράπη σε Σωματείο τον Απρίλιο του 2009.
Πρόεδροι της Ενώσεως έχουν διατελέσει ο αείμνηστος Γ. Ρεδιάδης και ο νυν επίτιμος Πρόεδρος Παύλος Αβραμέας.
Οι κύριες δραστηριότητες της Ένωσης κατά το παρελθόν μπορούν να συνοψισθούν στα εξής:
α) Η διοργάνωση ημερίδων στην Ναυτιλιακή Λέσχη για θέματα ενδιαφέροντος των μελών αλλά και των ασχολουμένων με την ναυτιλία (πέντε ημερίδες το 1996, 1998, 1999, 2000 και 2006).
β) Η διοργάνωση στο Μέγαρο του ΟΛΠ κοινών ημερίδων μαζί με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ναυτικών Τεχνικών Συμβούλων και Πραγματογνωμόνων (τρεις ημερίδες 2002, 2003 και 2004).
γ) Η έκδοση του Δελτίου της Ενώσεως σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) με διατύπωση απόψεων για τα τρέχοντα θέματα της ναυτιλίας, σύνοψη ναυτιλιακής νομοθεσίας και νομολογίας, σύντομες ναυτιλιακές ειδήσεις ιδίως της Ενώσεως, παρουσίαση των σκοπών της Ενώσεως και του Δελτίου και κατάλογο των μελών.
(Εκδόθηκαν 14 τέτοια Δελτία τα οποία διενέμοντο σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες του Πειραιά).
δ) Η Ένωση πρωτοστάτησε στην οργάνωση και ίδρυση το 2005 της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία στον Πειραιά, ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου για την επίλυση ναυτιλιακών διαφορών μέσω διαιτησίας στον Πειραιά.
ε) Πρόσφατα (2012) η Ένωση δραστηριοποιήθηκε στο νομοθετικό τομέα και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς και την Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου επέτυχε με τον νόμο 4055/2012 (ΦΕΚ 51Α/12.3.2012), για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειά της» (άρθρο 111 παρ.6) νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία για όλες τις ναυτικές ποινικές υποθέσεις του Νομού Αττικής, όπως και για εγκλήματα που διεπράχθησαν σε Ελληνικό πλοίο στο εξωτερικό ή στην ανοικτή θάλασσα καθώς και σε πλοίο με ξένη σημαία και τιμωρούνται στην Ελλάδα αρμόδιες είναι οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πειραιά.