Κυριακή , 10 Μάιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Τζελέπη για τον τραυματισμό μιας 54χρονης επιβάτιδος ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου κατά την αποβίβαση της. Η 54χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου εντόπισαν μία σορό άντρα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στην παραλία Αγίου Ιωάννη. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πύλου και της Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Πολωνίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (2 υπηκόους Γαλλίας και 1 υπήκοος Ελβετίας) παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 8,5 ν.μ. νοτιανατολικά της Πύλου. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ¨ Τ. Καλαμάτας 575, το οποίο εντόπισε και με τη συνδρομή του, το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, συνοδεία του ΠΛΣ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοπλοϊκού μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Related Articles

Παρέμβαση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα για κατάργηση της ψυχιατρικής γνωμάτευσης στα βεγγαλικά σκαφών

Την επανεξέταση του ισχύοντος πλαισίου για την προμήθεια ναυτιλιακών σημάτων κινδύνου (βεγγαλικών)...

Diana Shipping Inc. Launches Tender Offer to Acquire All Outstanding Shares of Genco Shipping & Trading for $23.50 Per Share in Cash

Brings Offer Directly to Genco Shareholders After Genco Board’s Five-Month Refusal to...

Good News bulletin – May 2026 by PROJECT CONNECT

To: Our Members, The Shipping and Educational Communities We are happy to...

ANOTHER CAR CARRIER FOR GRIMALDI: THE GRANDE INGHILTERRA NAMED AND DELIVERED

ANOTHER CAR CARRIER FOR GRIMALDI: THE GRANDE INGHILTERRA NAMED AND DELIVERED   Ceremony in...