Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Καλύπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και τη Βόρεια Ελλάδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Καλύπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και τη Βόρεια Ελλάδα

Καλύπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και τη Βόρεια Ελλάδα. Συνεχίζεται απρόσκοπτα η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά (07.02.2025)

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.), σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), προκειμένου να καλυφθεί η έκτακτη ανάγκη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με τον λιμένα του Λαυρίου και τη Βόρεια Ελλάδα, προχωρά στη σύναψη σύμβασης απευθείας ανάθεσης με την εταιρεία “ΣΕΡΙΦΟΣ ΦΑΣΤ ΦΕΡΙΣ Ν.Ε.”, που δραστηριοποιείται ήδη στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία θα καλύπτει τη γραμμή ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, με επέκταση στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ με δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα.

Στην απόφασή του αυτή κατέληξε το Υπουργείο, εξαιτίας της διακοπής των δρομολογίων στις 07/02/2025 του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης. Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για την κάλυψη έκτακτων δρομολογιακών αναγκών στη γραμμή ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ, καμία εταιρεία δεν εξέφρασε ενδιαφέρον. Για τον λόγο αυτό, συγκλήθηκε έκτακτο Σ.Α.Σ. χθες 06/02/2025, για τον καθορισμό εναλλακτικών δρομολογίων εξυπηρέτησης της γραμμής.

Το αίτημα αυτό, ελλείψει άλλης προσφορότερης λύσης, έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το Σ.Α.Σ. και μετά τη συμπλήρωση φακέλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, το Υ.ΝΑ.Ν.Π. προχωρά αμέσως στη σύναψη της σχετικής σύμβασης.

Επίσης χθες 06/02/2025, η εταιρεία με την επωνυμία “LEVANTE FERRIES V”, απέστειλε επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη γραμμή εξυπηρέτησης των Κυθήρων και Αντικυθήρων από Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτίθεται να καλύπτει ακριβώς τα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ”, για όσο διάστημα δεν θα εκτελεί δρομολόγια, λόγω συντήρησής του, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” και όχι μετά τις 09/03/2025.

Να σημειωθεί ότι για την κάλυψη και αυτής της γραμμής το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με συντονισμένες ενέργειες και σε απόλυτη συνεργασία με το ΣΕΕΝ, είχε εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Συγκάλεσε, χωρίς καθυστέρηση, έκτακτο Σ.Α.Σ. για την εξέταση εναλλακτικών δρομολογίων σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποια εταιρεία. Τελικά χθες 06/02/2025, όπως αναφέρεται παραπάνω, η εταιρεία “LEVANTE FERRIES V” απέστειλε την επιστολή εκδήλωσης του σχετικού ενδιαφέροντος.

Το Υ.ΝΑ.Ν.Π. πρόκειται να συνάψει αμέσως σχετική σύμβαση με την εταιρεία, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών δρομολόγησης.

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/kalyptetai-h-aktoploikh-syndesh-ths-lhmnoy-kai-toy-agioy-eystratioy-me-to-layrio-kai-th-boreia-ellada-synexizetai-aproskopta-h-syndesh-twn-ky8hrwn-kai-twn-antiky8hrwn-me-ton-peiraia-07022025/

Related Articles

KORONAKIS GROUP: Kapaneema®12 Strands and Kapaneema® Plus

When it comes to lifting, towing, and mooring, the KORONAKIS GROUP’s Kapaneema®...

  “Today, it feels as though we’re always running towards something new....

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΟΥΚΑ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ»

ΠΕΝΤΕ  ΧΡΟΝΙΑ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΟΥΚΑ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ΓΙΑ  ΤΟ  YACHT  CHEF CERTIFICATE ΑΠΟ  ΤΟ...

HSA: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO- «BILLS OF LADING»

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής...