Τετάρτη , 8 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Παρέμβαση της Μαρίας Ζαχαρία για το δημογραφικό  στην Επιτροπή Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παρέμβαση της Μαρίας Ζαχαρία για το δημογραφικό  στην Επιτροπή Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Ακολουθεί η παρέμβαση της Ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας Ζαχαρία για το δημογραφικό στην στην  «Επιτροπή Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

“Στην ομιλία της Πολωνής Υπουργού για την Τρίτη Ηλικία, η οποία πρότεινε ναβρούμε κίνητρα για τους ηλικιωμένους να συνεχίζουν να δουλεύουν μετά τα 70 ως λύση για το δημογραφικό πρόβλημα, ανέφερα τις δικές μου αντιρρήσεις.

Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ήδη προσφέρει τόσα πολλά στην κοινωνία. Η λύση δεν είναι να τους αναγκάσουμε να δουλεύουν περισσότερο, αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το δημογραφικό πρόβλημα απαιτεί κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν τους ηλικιωμένους με πρόσβαση σε συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη, και όχι με το βάρος της εργασίας μέχρι τα 70 και πέρα.

Η λύση δεν βρίσκεται στην εκμετάλλευση, αλλά στην υποστήριξη όλων των γενεών, για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον.

Μαρία Ζαχαρία”

Η κυρία Μαρία Ζαχαρία είναι εκλεγμένη  ευρωβουλευτής με την παράταξη  “Πλεύση Ελευθερίας” της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Δείτε  το βίντεο με την ομιλία της κ.Ζαχαρία  εδώ:  https://www.facebook.com/61570853642924/videos/584653564556976

 

Related Articles

ΕΣΠ: Παρέμβαση με επτά προτάσεις για ένα δίκαιο και λειτουργικό πλαίσιο προστασίας καταναλωτών και επιχειρήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Παρέμβαση με επτά προτάσεις για ένα δίκαιο και λειτουργικό...

Στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Shanghai Maritime University για την ανταλλαγή φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διευρύνει το διεθνές δίκτυο ακαδημαϊκών συνεργασιών του, υπογράφοντας Μνημόνιο...

Β. Κικίλιας: «Ο 6ος Προβλήτας και η Κρουαζιέρα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη»

Τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της Βόρειας...