Πέμπτη , 14 Μάιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Γιάννης Μπρατάκος: «Ελλάδα και Ισραήλ να διαμορφώσουν έναν νέο άξονα συνεργασίας που συνδέει αγορές, τεχνολογίες και ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μπρατάκος: «Ελλάδα και Ισραήλ να διαμορφώσουν έναν νέο άξονα συνεργασίας που συνδέει αγορές, τεχνολογίες και ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Την ανάγκη να μετεξελιχθεί η γεωστρατηγική υπεροχή της Ελλάδας και του Ισραήλ σε απτό επιχειρηματικό αποτέλεσμα υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, κατά στην ομιλία του στο συνέδριο Mare Med III. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ έθεσε στο επίκεντρο της τοποθέτησής του τον μετασχηματισμό της Ανατολικής Μεσογείου από μια ζώνη διέλευσης σε έναν δυναμικό κόμβο σταθερότητας και καινοτομίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο των δύο χωρών ως την κρίσιμη γέφυρα που συνδέει πλέον την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Ειδικότερα, ο κ. Μπρατάκος σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση, που αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων συναντήσεων σε Αθήνα και Τελ Αβίβ, εξελίσσεται σε ουσιαστική πλατφόρμα επιχειρηματικής δικτύωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Αναλύοντας τη νέα στρατηγική δυναμική της Ανατολικής Μεσογείου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας και του Ισραήλ, λέγοντας ότι «Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο χώρες που σήμερα καλούνται να παίξουν έναν νέο ρόλο: να λειτουργήσουν ως γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία ως κόμβοι σταθερότητας, καινοτομίας, εμπορίου, ενέργειας, τεχνολογίας και ασφάλειας». Στο πλαίσιο αυτό, ο Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC) αποκτά στρατηγική βαρύτητα, καθώς υπερβαίνει τα στενά όρια ενός σχεδίου υποδομών και «μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα συνδέσει λιμάνια, μεταφορές, ενέργεια, logistics, ψηφιακές υποδομές, επενδύσεις και ανθρώπινο κεφάλαιο».

✍️ Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Related Articles

Θάνατος επιβάτιδας Κ/Ζ στον Πειραιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ξαβερίου του...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

Θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά –...

Επικαιρότητα 9ης Μαΐου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 9 Μαίου, 1956: Το αιματοβαμμένο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τον απαγχονισμό...

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2026: «Our Nurses. Our Future. Empowered Nurses Save Lives»

Η 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, αποτελεί ημέρα υψηλού συμβολισμού για τη διεθνή...