Τετάρτη , 5 Αύγουστος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ στην 38η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ στην 38η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά

Χαιρετισμός  Βασίλη Κορκίδη  προέδρου EBEΠ  για την 38η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά
Η 38η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης, προάγοντας τη φιλαναγνωσία, τη γνώση και τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει τον ρόλο του Πειραιά, ως κέντρου πολιτιστικής δημιουργίας και εξωστρέφειας. Η συμμετοχή πλήθους εκδοτικών οίκων, συγγραφέων και φορέων του βιβλίου, σε συνδυασμό με το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, προσφέρει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία επαφής με τον κόσμο της λογοτεχνίας, της σκέψης και της δημιουργίας.
Η φετινή διοργάνωση συνεχίζει με επιτυχία μια μακρά παράδοση δεκαετιών, που έχει καθιερώσει την Έκθεση Βιβλίου Πειραιά, ως σημείο αναφοράς για τους φίλους του βιβλίου και του πνευματικού διαλόγου. Πρόκειται για έναν θεσμό που συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και αναδεικνύει τη διαχρονική αξία του βιβλίου στη σύγχρονη κοινωνία. Ο Πειραιάς, μια πόλη με βαθιές ιστορικές ρίζες και δυναμική προοπτική, υποδέχεται και φέτος τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, τιμώντας τη γνώση, τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν νέους πνευματικούς ορίζοντες, να γνωρίσουν συγγραφείς και έργα και να καλλιεργήσουν τη σχέση τους με την ανάγνωση. Σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και ψηφιακού μετασχηματισμού, το βιβλίο εξακολουθεί να αποτελεί θεμελιώδες μέσο γνώσης, κριτικής σκέψης και προσωπικής ανάπτυξης. Η Έκθεση Βιβλίου υπενθυμίζει ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο ένα διεθνές εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο, αλλά και μια πόλη που επενδύει διαχρονικά στον πολιτισμό και την πνευματική καλλιέργεια.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά  στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, προβάλλουν το δημιουργικό της δυναμικό και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξή της. Η Έκθεση Βιβλίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσπάθειας και έναν θεσμό που συνδέει την παράδοση με το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εκδοτικούς οίκους, στους συγγραφείς και σε όλους, όσοι εργάζονται για τη διατήρηση και τη συνεχή αναβάθμιση αυτού του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση και καλώ τους πολίτες του Πειραιά, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να την αγκαλιάσουν, ανακαλύπτοντας τη διαχρονική δύναμη και τη μαγεία του βιβλίου.

Related Articles

PALAU SHIP REGISTRY: Cargo fires at sea remain a growing safety challenge

The increasing transport of high-risk cargoes, including lithium-ion batteries, combined with misdeclared...

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: “Ταξίδι στο χρόνο και στους ανθρώπους της”

Η Ιωνίδειος αφηγείται την ιστορία της μέσα από τους ανθρώπους της Περισσότερα...

Δ.Σ.Π. : Καθολική αποχή των δικηγόρων Πειραιά την Τετάρτη 16-9-2026

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Π. για καθολική αποχή των δικηγόρων Πειραιά την Τετάρτη...

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για τους Πυροσβέστες και τους Εθελοντές Πυροσβέστες

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά «Piraeus TeamUp», σε συνεργασία με τον...