Δευτέρα , 24 Αύγουστος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Αγοράστηκε τριπρόσωπο οικόπεδο για το πέδιλο της πεζογέφυρας στο ΕΠΑΛ Περάματος
ΕΛΛΑΔΑ

Αγοράστηκε τριπρόσωπο οικόπεδο για το πέδιλο της πεζογέφυρας στο ΕΠΑΛ Περάματος

Αγοράστηκε το κατάλληλο οικόπεδο για το πέδιλο της πεζογέφυρας στο ΕΠΑΛ Περάματος από τον Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο

Στην αγορά του ενδεδειγμένου οικοπέδου προχώρησε ο Δήμος Περάματος στην περιοχή του Ικονίου, για την ανέγερση του πέδιλου της πεζογέφυρας που θα δημιουργηθεί στο πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος, η οποία θα διασφαλίσει επιτέλους την ασφάλεια των μαθητών τεσσάρων σχολείων και των πεζών.

Το κρίσιμο έργο υποδομής απαντά στις ανάγκες και στην προσμονή των κατοίκων για τη δημιουργία του, οι οποίες ξεπερνούν το διάστημα δύο ολόκληρων δεκαετιών, καθώς τόσο η πρόταση όσο και η μελέτη για την ανέγερση της πεζογέφυρας είχαν ξεκινήσει επί προηγούμενης θητείας του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου προ 20ετίας.  Μάλιστα, κατά τις δημαρχιακές διοικήσεις που μεσολάβησαν, η χρηματοδότηση για την ανέγερση της πεζογέφυρας είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και είχε απενταχθεί, λόγω του ότι δεν είχε προχωρήσει η εξεύρεση και αγορά του κατάλληλου οικοπέδου. Σήμερα η δημοτική αρχή του Γιάννη Λαγουδάκου με την συνδρομή του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Χονδροκούκη εξασφάλισε την ιδιοκτησία του εν λόγω οικοπέδου στο Ικόνιο του Περάματος , έκτασης 800 τμ, το οποίο εκτός από το πέδιλο της πεζογέφυρας, θα φιλοξενήσει και κτίριο των 1.500 τ.μ. επί της οδού Μαρίας Κιουρί, που θα στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τριπρόσωπο οικόπεδο επί των οδών Λ. Δημοκρατίας – Μαρίας Κιουρή, Αγίας Μαρίνας και οδό Νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισήγηση της δημοτικής αρχής Περάματος ψήφισαν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σκεπτόμενοι το κοινό καλό και την ασφάλεια των παιδιών της πόλης.

Με την αγορά του οικοπέδου  ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς επανένταξε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής προς χρηματοδότηση το έργο της πεζογέφυρας, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν άμεσα μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απάντησε στην τόσο σημαντική, όπως είπε, εκκρεμότητα δεκαετιών, που είχε, ωστόσο χαρακτήρα επείγοντος, λόγω της ασφάλειας των μαθητών: «Οι μαθητές τεσσάρων σχολείων, 3ου Γυμνασίου Περάματος,τ ου 2ου   Λυκείου, του Δημοτικού Σχολείου Ικονίου και του Νηπιαγωγείου Ικονίου, καθώς και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος δεν θα διακινδυνεύουν πλέον καθημερινά τη ζωή τους διασχίζοντας την Λεωφόρο Δημοκρατίας. Στο σχέδιο της Επανεκκίνησης του Περάματος της δημοτικής μας αρχής «Πέραμα Όλοι Μαζί» η ασφάλεια όλων, και δη των νιάτων της πόλης μας, είναι πρώτιστο και προαπαιτούμενο. Είμαστε ευτυχείς που το έργο επιτέλους ξεκινάει, και μάλιστα η μελέτη του ήταν έτοιμη επί της προηγούμενης, ακόμη δημαρχίας μου, πριν από 20 χρόνια. Η διαπαραταξιακή στήριξη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά του οικοπέδου και την έναρξη της ανέγερσης της πεζογέφυρας δείχνουν τη σημασία που έχει το έργο για το παρόν και το μέλλον του Περάματος», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Related Articles

𝝤 𝝘𝝺𝝰𝞀𝝾𝞁 𝞃𝝶𝞁 𝗛𝗘𝗟𝗠𝗘𝗣𝗔 𝞂𝞃𝝾 𝝺𝝸𝝻𝝰𝝼𝝸 𝝖𝞀𝝱𝝶𝞁 𝝜𝞀𝝰𝝹𝝺𝝴𝝸𝝾𝞄 𝝟𝞀𝝶𝞃𝝶𝞁!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Άρβης έστειλαν ένα όμορφο μήνυμα για καθαρές θάλασσες...

Από τον Αντετοκούνμπο μέχρι τον Καπουτζίδη: Οι διάσημοι που επέλεξαν την Αίγινα το καλοκαίρι του 2026

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Σμαράγδα...

GIZELIS: MADE IN HELLAS. BUILT FOR THE WORLD

Since 1968, Gizelis S.A. has been designing and manufacturing #SheetMetal processing #machinery....

Τουρκικά αλιευτικά μέσα στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Το Λιμενικό έφτασε μετά την αποχώρησή τους

Τα δύο σκάφη εντοπίστηκαν να αλιεύουν κοντά στο Πιπέρι, στον αυστηρά προστατευόμενο...