Τρίτη , 7 Ιούλιος 2026
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για την επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις: Θετική μεν, δεν λύνει το πρόβλημα δε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για την επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις: Θετική μεν, δεν λύνει το πρόβλημα δε

Θετικό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου το μέτρο της επιδότησης ρεύματος για τις επιχειρήσεις, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν λύνει το πρόβλημα της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξή του στο Action24 τη Δευτέρα 28/4/2025 ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία τρία χρόνια ξεπερνά το 100%.

Διαφώνησε παράλληλα με το γεγονός ότι μένουν εκτός επιδότησης όσοι έχουν επιλέξει τα μπλε τιμολόγια.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέδειξε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχείρησης λόγω των υπέρογκων αυξήσεων, εξηγώντας ότι πάνω από 100.000 επιχειρήσεις έχουν διακανονισμό με τους παρόχους ενέργειας γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, ενώ το ποσοστό των ενεργοβόρων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε διακανονισμό ξεπερνά το 50%.

Δείτε το βίντεο:   https://www.eea.gr/

Related Articles

Η NUVIA χορηγός στην εκδήλωση του Fortune Greece Network “The Art of Negotiation, Talent & Influence”

Η NUVIA συμμετείχε ως χορηγός στην εκδήλωση του Fortune Greece Network με...

Δ. Κασιμάτης: «Τα Μέγαρα μπορούν να γίνουν ο νέος αναπτυξιακός και επιχειρηματικός κόμβος της Δυτικής Αττικής»

  Αρχική δημοσίευση: Ενημέρωση Μεγάρων Δυτικής Αττικής Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Πρόεδρος...

Νέα μελέτη του ΚΕΦΙΜ: Η άνοδος του κόστους κατοικίας οφείλεται κυρίως στη μεγάλη ψαλίδα προσφοράς και ζήτησης

Η στεγαστική πίεση στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα ενός μόνο παράγοντα, αλλά...

Γιάννης Μπρατάκος: «Η Συνταγματική Αναθεώρηση ως εθνική ευκαιρία για θεσμική και παραγωγική επανεκκίνηση»

Το ΕΒΕΑ, συμμετέχοντας ενεργά, θεσμικά και υπεύθυνα στον δημόσιο διάλογο, κατέθεσε στον...