Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ “Άμεση στελέχωση του φαρμακείου στο Νοσοκομείο Μεταξά-Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με προσλήψεις”
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

“Άμεση στελέχωση του φαρμακείου στο Νοσοκομείο Μεταξά-Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με προσλήψεις”

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά:

Να στελεχωθεί ΤΩΡΑ το φαρμακείο στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Φθηνό φάρμακο για όλο το λαό.

Το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις στα φάρμακα ακόμα και για ένα ντεπόν και οι αυξήσεις στις τιμές τους, η αύξηση των ιώσεων ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους, η αναμονή στα νοσοκομεία για μια απλή εξέταση αλλά και για σοβαρά χειρουργεία, φέρνουν σε πραγματική απόγνωση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των δομών ΠΦΥ, των νοσοκομείων  και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάνουν οριακή και επικίνδυνη την κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η τελευταία εξέλιξη στο ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά με  την ακύρωση θεραπειών καρκινοπαθών και τη δυσχερή χρέωση φαρμάκων από την διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτά είναι τα τραγικά τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης στο Φαρμακευτικό Τμήμα του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ακολουθούν πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν γίνεται από την μια η βιομηχανία φαρμάκου να ανακοινώνει διαρκώς τεράστια κέρδη και από την άλλη ο λαός να φοβάται αν αρρωστήσει για το αν θα βρει φάρμακα ή αν θα μπορέσει και πότε να εξεταστεί ή να χειρουργηθεί.

Από αυτή τη σκοπιά η διοίκηση του νοσοκομείου καλό θα ήταν αντί ανακοινώσεων να αφουγκραστεί την αγωνιώδη φωνή των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις στον δημόσιο τομέα υγείας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην δεχτούμε άλλη μια υποβάθμιση της υγείας μας.

Την Παρασκευή 13/1/2023 συμμετέχουμε μαζικά σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μεταξά στις 10.00 το πρωί ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου διεκδικώντας:

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το φαρμακείο
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με μαζικές προσλήψεις και τις απαραίτητες υποδομές
  • Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται
  • Να καταργηθούν οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκου, τώρα, πλήρως και για πάντα
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Related Articles

SAS TECHNOLOGY: Ολοκλήρωσε την δοκιμή της Empusa EMP-X6

https://youtu.be/iVEngl1D5SI Η Ομάδα της SAS Technology ολοκλήρωσε την Παρασκευή 29-9 την κατασκευή...

Έδρα στο Σ.Ε.Φ. από τον Ιανουάριο αποκτά ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.

Μετά από ενέργειες του Δήμου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Σ.Ε.Φ.   Ο...

Costamare Inc. Announces Election of Class I Director at 2023 Annual Meeting of Stockholders

Costamare Inc. (the “Company”) (NYSE: CMRE), an international owner and provider of...

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ στον Πειραιά-Γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά  πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με...