Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home SLIDER Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το κυρίαρχο θέμα για τις επιχειρήσεις είναι το ενεργειακό
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το κυρίαρχο θέμα για τις επιχειρήσεις είναι το ενεργειακό

Για την κατάσταση που επικράτησε στην αγορά τις ημέρες των εορτών, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open (4/1/2023).

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε ότι η κατανάλωση στην αγορά την περίοδο των εορτών ήταν υψηλότερη σε σχέση με το 21′ “γιατί ψώνισε περισσότερος κόσμος” αλλά τα χρήματα που διέθεσε ο κάθε καταναλωτής ήταν λιγότερα συγκριτικά με το 2019.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμη στην έρευνα που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, αναδεικνύοντας δύο βασικά σημεία: “Το ένα είναι η απαισιοδοξία. Υπάρχει τρομερή απαισιοδοξία, τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις.

Το δεύτερο είναι η ανασφάλεια που νιώθουν για τη δουλειά τους. Στην ίδια έρευνα βλέπουμε ότι ο κόσμος ανησυχεί, είτε είναι εργαζόμενος είτε έχει επιχείρηση με κυρίαρχο ζήτημα το ενεργειακό”

Παράλληλα σημείωσε χαρακτηριστικά: “Θα διαπιστώσουμε ότι ήδη έχουμε 85.000 ανέργους παραπάνω σε 1 μήνα σε σχέση με το 2019, δηλαδή έχουμε ρεκόρ ανεργίας σε 1 μήνα, και δεύτερον έχουμε πάρα πολλές επιχειρήσεις που στην αρχή υπολειτουργούσαν και τώρα σταματάνε κάθε δραστηριότητα γιατί δεν “βγαίνει” με το ενεργειακό”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ακόμη ότι το κυρίαρχο θέμα το οποίο θα δοθεί στο επίκεντρο την περίοδο των εκλογών θα είναι το ενεργειακό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα αυξήσεις της τάξεως του 35% σε πολλά είδη.

Τέλος, δήλωσε ότι οι τράπεζες οφείλουν να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Related Articles

BLACK ROPE: Safety to the maximum!

SAFETY TO THE MAXIMUM Upgrade your Mooring. Avoid dangerous Snap-Backs & maximize...

Ο Σταμάτης Τσαντάνης στο 13ο Ετήσιο Capital Link forum

O Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις εισηγμένες ναυτιλιακές...

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ στον Πειραιά-Γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά  πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...