Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το κυρίαρχο θέμα για τις επιχειρήσεις είναι το ενεργειακό
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το κυρίαρχο θέμα για τις επιχειρήσεις είναι το ενεργειακό

Για την κατάσταση που επικράτησε στην αγορά τις ημέρες των εορτών, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open (4/1/2023).

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε ότι η κατανάλωση στην αγορά την περίοδο των εορτών ήταν υψηλότερη σε σχέση με το 21′ “γιατί ψώνισε περισσότερος κόσμος” αλλά τα χρήματα που διέθεσε ο κάθε καταναλωτής ήταν λιγότερα συγκριτικά με το 2019.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμη στην έρευνα που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, αναδεικνύοντας δύο βασικά σημεία: “Το ένα είναι η απαισιοδοξία. Υπάρχει τρομερή απαισιοδοξία, τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις.

Το δεύτερο είναι η ανασφάλεια που νιώθουν για τη δουλειά τους. Στην ίδια έρευνα βλέπουμε ότι ο κόσμος ανησυχεί, είτε είναι εργαζόμενος είτε έχει επιχείρηση με κυρίαρχο ζήτημα το ενεργειακό”

Παράλληλα σημείωσε χαρακτηριστικά: “Θα διαπιστώσουμε ότι ήδη έχουμε 85.000 ανέργους παραπάνω σε 1 μήνα σε σχέση με το 2019, δηλαδή έχουμε ρεκόρ ανεργίας σε 1 μήνα, και δεύτερον έχουμε πάρα πολλές επιχειρήσεις που στην αρχή υπολειτουργούσαν και τώρα σταματάνε κάθε δραστηριότητα γιατί δεν “βγαίνει” με το ενεργειακό”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ακόμη ότι το κυρίαρχο θέμα το οποίο θα δοθεί στο επίκεντρο την περίοδο των εκλογών θα είναι το ενεργειακό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα αυξήσεις της τάξεως του 35% σε πολλά είδη.

Τέλος, δήλωσε ότι οι τράπεζες οφείλουν να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029   Το Εμπορικό...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...