Τετάρτη , 28 Φεβρουάριος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Το νεότευκτο πλοίο ”Asterix I” με ελληνική σημαία προστέθηκε στο στόλο της Capital Product Partners
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το νεότευκτο πλοίο ”Asterix I” με ελληνική σημαία προστέθηκε στο στόλο της Capital Product Partners

To νέο πλοίο μεταφοράς LNG του Ομίλου Capital είναι το ακριβότερο πλοίο του ελληνικού στόλου

Με διήμερους εορτασμούς και μια μεγάλη τελετή στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries στο Ulsan της Νότιας Κορέας, ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία και η παράδοση του νέου πλοίου «Asterix I» που προστίθεται στον στόλο της Capital Product Partners L.P. με ελληνική σημαία. Το νεότευκτο πλοίο «Asterix I» αποτελεί το 7ο  από τα συνολικά 16 LNG Carriers τελευταίας γενιάς που έχει παραγγείλει ο Όμιλος Capital από το 2018, σε μια επένδυση ύψους πάνω από 4 δισ.

 

Το νέο πλοίο LNG Carrier «Asterix I» είναι πλοίο νέας γενιάς με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα  και διαθέτει χωρητικότητα 174.000 κυβικά μέτρα. Κατασκευάστηκε από την Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα. Την ονοματοδοσία του πλοίου πραγματοποίησε η Αλεξάνδρα Ξύστρα, Τεχνική Διευθύντρια της Capital Gas Ship Management που μαζί με μια διευρυμένη ομάδα ναυπηγών και τεχνικών στην Ελλάδα και στο ναυπηγείο της Ν. Κορέας έχει επιμεληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον ομαλό σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση επτά πλοίων LNG Carriers, με άλλα εννέα πλοία να είναι προγραμματισμένα για παράδοση μέχρι το 2026.

 

Αυτή τη στιγμή, αποτελεί το πιο ακριβό ελληνόκτητο πλοίο που βρίσκεται στο νερό με την αξία του να ανέρχεται στα 300 εκατ. Είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό πλοίο με κινητήρες τύπου XDF ενώ είναι εξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα και αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%) και διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που φέρει σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο στη δημιουργία του πράσινου στόλου της εταιρείας και στην δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Το LNG Carrier «Asterix I» θα πλέει με ελληνική σημαία, απόφαση που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ψήφου εμπιστοσύνης του Ομίλου Capital στην ιστορική παράδοση της Ελλάδας στη ναυτιλία σε μια απαιτητική περίοδο για την εύρεση των κατάλληλων πληρωμάτων παγκοσμίως.

Στους εορτασμούς και την τελετή ονοματοδοσίας παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Heavy Industries κ.S.K. Lee, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners L.P. κ. Γεράσιμος Καλογηράτος. Επίσης,  συμμετείχαν περισσότερα από 50 υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Capital, της Hyundai Heavy Industries και άλλων οργανισμών και εταιρειών.

Πηγή Ναυτεμπορική

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.capitalgas.gr/

Related Articles

9ο πρόγραμμα υποτροφιών από την ΕΕΝΜΑ

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας...

Danelec και Franman ενισχύουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας

Η Danelec επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Franman, προκειμένου να...

HSA-Webinar «SHIP’S FULL DESCRIPTION REQUIRED FOR TIME CHARTER»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...

Χρήστος Στυλιανίδης: “Δουλεύουν οι δίαυλοι με Τουρκία”

Χρήστος Στυλιανίδης: «Δουλεύουν οι δίαυλοι με Τουρκία. Η διαρκής επικοινωνία και ανταλλαγή...