Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΕΛ.ΑΣ -Ανακοίνωση
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ -Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα του διαδικτύου που αναπαράγεται σε σημερινή εφημερίδα, το οποίο αναφέρεται σε εντολές που δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στο λόφο Στρέφη στην περιοχή των Εξαρχείων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 

Την 25-03-2023 και περί ώρα 14:00, η απογευματινή βάρδια της ομάδας των  αστυνομικών που εκτελούσε υπηρεσία στο εν λόγω σημείο, ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάθροιση ατόμων στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στην είσοδο του Λόφου.

Ακολούθως, τα συγκεντρωμένα άτομα απέκλεισαν την είσοδο/έξοδο τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα και ως εκ τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν στο σημείο έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

Κατά τη λήξη της απογευματινής βάρδιας περί την 21:45 ώρα, η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε εντολή να αντικατασταθεί από τη νυχτερινή βάρδια, η οποία θα προσέγγιζε το σημείο πεζή, ωστόσο με δική τους θέληση παρέμειναν στο σημείο έως ότου ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

Η αντικατάσταση της ομάδας πραγματοποιήθηκε με νεότερη εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων την 00:40 ώρα ενώ για την υπερεργασία τούς χορηγήθηκε και έλαβαν μία επιπλέον ημερήσια ανάπαυση.

Το περιστατικό διαχειρίστηκε εξ’ ολοκλήρου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

 

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Seanergy Maritime Announces Successful Delivery of a Japanese Capesize Vessel and Two New Time Charter Agreements with Costamare Bulkers Inc.

Η Seanergy Maritime ανακοινώνει την επιτυχή παράδοση ενός ιαπωνικού Capesize και δύο συμφωνίες...