Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Hapag-Lloyd: Τα πλοία της θα αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ για άλλη μια εβδομάδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Hapag-Lloyd: Τα πλοία της θα αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ για άλλη μια εβδομάδα

Η εταιρία θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα αν θα συνεχίσει ή όχι να αναδρομολογεί τα πλοία της

Από της Διώρυγα του Σουέζ και γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας πρόκειται να εκτρέπει τα πλοία της η γερμανική εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διά θαλάσσης Hapag-Lloyd, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση προσεκτικά μέρα τη μέρα, αλλά θα συνεχίσουμε να αναδρομολογούμε τα πλοία μας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της πέμπτης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων διά θαλάσσης απαντώντας σε ερώτηση.

Η εταιρία θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα αν θα συνεχίσει ή όχι να αναδρομολογεί τα πλοία της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα μιας συνάντησης της επιτροπής κρίσεών της.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Hapag-Lloyd προσπαθεί να αποφύγει την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αφότου οι μαχητές Χούθι της Υεμένης άρχισαν να θέτουν στο στόχαστρο εμπορικά πλοία, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Ένα από τα πλοία της Hapag-Lloyd δέχθηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι μεταφορές Ανατολής-Δύσης παίρνουν περισσότερο χρόνο και απαιτούν περισσότερα έξοδα καθώς θα πρέπει να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής μέσω της εναλλακτικής διαδρομής και οι πάροχοι χρεώνουν επιπρόσθετα τέλη.

Η ομότιμή της Hapag-Lloyd στον τομέα, η Maersk, θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα επαναλάβει τον διάπλου πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ ή αν θα τα ανακατευθύνει, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πλοία της στην περιοχή, μετά την οποία σταμάτησε τον διάπλου όλων των πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα για 48 ώρες.

REUTERS/Phil Noble//File Photo

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Related Articles

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...