Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Maersk: Διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις διελεύσεις πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Maersk: Διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις διελεύσεις πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα

Μετά από επίθεση των Χούθι σε πλοίο της εταιρείας

Μέχρι νεωτέρας διακόπτει όλες τις θαλάσσιες διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν η Maersk, αφού ένα από τα πλοία της δέχτηκε επίθεση από αντάρτες Χούθι το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η απόφαση του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού επεκτείνει την 48ωρη παύση που εφαρμόστηκε την Κυριακή αμέσως μετά την επίθεση.

«Λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας / Κόλπου του Άντεν μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η εταιρεία σε ενημέρωσή της, σύμφωνα με το CNBC.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou δέχθηκε επίθεση το Σαββατοκύριακο από τέσσερα μικρά σκάφη με πλήρωμα μαχητές Χούθι.

Ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκαν σε σήμα κινδύνου από το Maersk Hangzhou και έριξαν κατά των μαχητών αφού δέχθηκαν επίθεση, βυθίζοντας τρεις βάρκες και σκοτώνοντας τα πληρώματα, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

«Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουμε να διακόπτουμε όλες τις μετακινήσεις φορτίων μέσω της περιοχής, ενώ αξιολογούμε περαιτέρω τη συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση», ανέφερε η Maersk στην ενημέρωση της Τρίτης.

Τα πλοία θα επαναδρομολογηθούν και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στην Αφρική σε περιπτώσεις όπου αυτό έχει νόημα, ανέφερε η εταιρεία.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...