Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Λου Κολλάκης: Το νεότευκτο containership “LIMA EXPRESS” εντάχθηκε στoν στόλο της Chartworld
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λου Κολλάκης: Το νεότευκτο containership “LIMA EXPRESS” εντάχθηκε στoν στόλο της Chartworld

Ενισχύει τον στόλο της η Chartoworld του Λου Κολλάκη. Πρόσφατα παρέλαβε το mega containership “Lima Express”, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs, το οποίο είναι χρονοναυλομένο στη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd.

Ναυπηγήθηκε στην κινεζική γιάρδα New Times Shipyard (NTS)

To Lima Express είναι το πρώτο μίας σειράς τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που παρήγγειλε η Chartworld το 2021. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Hapag-Lloyd για τη ναύλωση των δύο και την πώληση των άλλων δύο στη γερμανική Liner εταιρεία.

Nονά του πλοίου ήταν η  Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας & Αδριατικής Ζώνης στο Bureau Veritas Marine & Offshore.

Το “παρών” έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλός μας Liu Haijin, ο Εκτελεστικός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Zhang Yuyong, ο Διευθυντής της Chartworld Shipping Corporation Αντώνιος Φαράκλας, ο Διευθυντής της Hapag Lloyd Hamburg Castillo Orlando, ο Διευθυντής του Τμήματος Νέων Κατασκευών της BV στην Κίνα Vaes Christophe και άλλοι VIP.

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ονοματοδοσίας ο Zhang Yuyong – Executive Deputy General Manager της New Times Shipbuilding Co., Ltd. Και ο Σπύρος Παπανδρέου – NB Manager της Chartworld Shipping Corporation υπέγραψαν τα έγγραφα παράδοσης.Στο μεταξύ, η Chartoworld έδωσε παραγγελία συνολικού κόστους 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ναυπήγηση δύο bulk carriers, τύπου ultramax, χωρητικότητας 63.000 dwt το καθένα, στο κινεζικό ναυπηγείο Sumec Dayang. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2025 τον Οκτώβριο του 2025.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διαχειρίζεται στόλο που απαρτίζεται από φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Related Articles

TRAFIGURA ORDERS FOUR DUAL-FUEL AMMONIA-POWERED GAS CARRIERS

Written by Ian Taylor Trafigura has ordered four dual-fuel medium gas carriers...

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...